Annonce

Tanja Nielsen, sektorformand sosu

Debat 

Klumme: Tid til at tale sammen


”Vi skal bare huske, at dokumentationen, som vedrører praktisk hjælp og personlig pleje, har en funktion.”

Annonce

Der skal simpelthen være tid til at give en status på de enkelte borgere, skriver Tanja Nielsen. Malte Kristiansen

Af Tanja Nielsen
Sektorformand

Annonce

Med den nye ældrelov tegner kravene til dokumentation i ældreplejen til at blive væsentligt mindre og på nogle områder helt forsvinde. Jeg synes grundlæggende, det er en god idé.

Vi skal bare huske, at dokumentationen, som vedrører praktisk hjælp og personlig pleje, har en funktion. Den skal give vigtige oplysninger videre til kollegerne om den enkelte ældre. Der er en grund til, at nattevagten bruger rigtig meget tid på at orientere sig i plejesystemet i starten af vagten og igen logger sig ind på pc’en eller telefonen i slutningen i vagten for at skrive, hvad hun eller han har observeret i løbet af natten. Man er jo nødt til at vide, hvad status er for den enkelte ældre, inden man banker på.

Mit bud til denne del af ældreudspillet er, at hvis vi skal dokumentere mindre, så skal det erstattes af et permanent overlap mellem vagtlagene. Der skal simpelthen være tid til at give en status på de enkelte borgere. Vi skal bruge den tid, vi brugte på at dokumentere til i stedet at tale sammen om de enkelte borgeres tilstand og behov.

Et kvarters eller en halv times overlap er rigtig godt givet ud og er rent faktisk mindre tid, end vi i dag i gennemsnit bruger på dokumentation i vores plejesystemer. Det vil også skabe et bedre kollegaskab, simpelthen fordi der bliver skabt en bedre relation imellem vagterne.

Klummen er bragt i det trykte Fagbladet FOA.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev