Annonce

Se den rørende video: Vera nægtede at lukke sosu-assistenten ind – Alligevel blev de venner for livet


Venskab har ingen alder. Det bekræftede forholdet mellem social- og sundhedsassistenten Sandra Larsen og 92-årige Vera Juul Pedersen. 

Annonce

Per Juul Pedersen overraskede Sandra Larsen på hendes arbejdsplads med en buket blomster og rosende ord. Video: Laurits Eriksen. Redigering: Rasmus Hargaard Breum

Af Laurits Eriksen
Journalist

Annonce

”Du kommer ikke ind.”

Sådan lød stemmen bag den låste dør, som tilhørte 92-årige Vera Juul Pedersen fra Esbjerg. Hendes søn havde mod hendes vilje arrangeret, at hjemmeplejen skulle komme på besøg.
 
”Jeg er lige så stædig som dig. Jeg bliver stående her, til du låser op,” svarede social- og sundhedsassistenten Sandra Larsen, der den kolde decemberdag i 2021 var blevet sendt ud for at besøge Vera.
 
Vera måtte til slut overgive sig, og hun inviterede modvilligt sin overmand i vestjysk stædighed indenfor – og det skulle vise sig at være en god beslutning.
 

Jeg er kun et menneske

Jo flere gange Sandra Larsen kom for at svinge støvsugeren og pleje Vera Juul Pedersen, jo gladere blev Vera for besøgene. Veras søn kunne tydeligt fornemme på sin mor, når Sandra havde været der. 
 
”Hun lyste op, og resten af dagen snakkede hun om besøget. Det betød meget for os som familie, at vi var trygge ved den person, der kom og passede på vores mor,” siger Per Juul Pedersen. 
 
Selv da Vera flyttede på plejehjem, fik hun af og til besøg af Sandra Larsen, selvom hun ikke arbejdede der. Det gjorde hun, fordi de to havde udviklet et venskab.
 
”Man skal være professionel i sit arbejde, men jeg er jo i sidste ende kun et menneske. Derfor vil der altid være borgere, som kommer mere ind under huden end andre. Vera betød meget for mig, og derfor begyndte familien også at betyde meget,” siger Sandra Larsen om forholdet.
 

Var med til det sidste

I august 2023 blev Vera Juul Pedersen indlagt på hospitalet, og det blev hurtigt klar for familien, at hun ikke ville overleve. Det fandt Sandra Larsen ud af, og da Per Juul Pedersen kom for at besøge sin mor, sad Sandra allerede ved sengekanten og holdt Vera i hånden.
 
”Er Sandra her?” var Veras sidste ord. For Per Juul Pedersen siger de tre ord alt:
 
”Midt i sorgen af min mors død er det et lyspunkt, når vi tænker på, at hun det sidste år fik Sandra ind i sit liv. Sandra er et fantastisk ungt og engageret menneske, som er en ære og et fyrtårn for sin stand,” siger Per Juul Pedersen, som derfor har valgt at nominere Sandra Larsen til Velfærdens Talent 100.
 
”Vi krydser alt, hvad vi ejer, for at Sandra bliver udvalgt som et af årets velfærdstalenter. Det fortjener hun.”
 
Hvis du som Per Juul Pedersen kender en talent indenfor velfærdsfag, kan du nominere personen til Velfærdens Talent 100. Du kan læse mere om, hvordan du nominerer din kollega eller en anden, du kender, her.

Velfærdens Talent 100

Hvert år hylder FOA og PenSam 100 velfærdstalenter.

Talenterne skal være under 36 år, ansat på en FOA-overenskomst og arbejde med velfærd.

Alle kan nominere et velfærdstalent – læs mere her

Der kan nomineres frem til 5. april.

De 100 talenter udpeges af et dommerpanel fra FOA og PenSam, og den 30. maj bliver de hyldet på Christiansborg.

Sidste år blev talenterne fundet blandt social- og sundhedshjælpere, social- og sundhedsassistenter, pædagoger, pædagogiske assistenter og medhjælpere, portører, reddere, køkkenassistenter, omsorgsmedhjælpere, handicaphjælpere, husassistenter samt elever.
+

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev