Annonce

Mand med VR-briller

’Færdigt Arbejde’ – Fagbladet FOAs podcast om velfærd

Torben tilser op til 90 borgere om dagen, men vil ikke kalde sig en ’samlebånds-sosu’


Robotstøvsugere, skærmbesøg og løftestole. Er det tegn på spareøvelser, eller er det i virkeligheden en løsning på manglen af ansatte i ældreplejen? Det spørgsmål kan du blive klogere på i nyt podcastafsnit.

Annonce

”Vi snakker hele tiden om fremtiden, men vi lever faktisk allerede i den,” siger Kit Nørskov Jensen, der er projektleder for DigiTech-uddannelsen på SOSU Syd. Hun fortæller i podcasten, hvordan velfærdsteknologi kan frigive mere tid til omsorg og kontakt med borgerne. Colourbox

Af Laurits Eriksen
Journalist

Annonce

Hvad tænker du om en ansat i hjemmeplejen, der stort set ikke kører ud til borgerne, men sidder på sit kontor foran en skærm?

Det kan måske lyde dovent, men faktisk er en digital hjemmepleje slet ikke så tosset. Det mener social- og sundhedsassistent Torben Ankerstjerne Skøtt, der primært har kontakt med sine borgere via et skærmopkald.

På den måde kan han i løbet af én arbejdsdag nå at se op mod 10 gange så mange borgere, som en almindelig social- og sundhedsassistent kan.

”Det kan lyde som et samlebånd, men vi lader ikke borgerne sejle deres egen sø. Når vi laver skærmbesøg, koncentrerer vi os kun om samtalen, uden at vi bliver forstyrret af andre opgaver i borgerens hjem,” siger Torben Ankerstjerne Skøtt i det seneste afsnit af Fagbladet FOAs podcast, der denne gang handler om velfærdsteknologi.

Fremtidens udfordringer kalder på teknologi

Torben Ankerstjerne Skøtt er uddannet på SOSU Syds DigiTech-linje. Her kan elever få en uddannelse til social- og sundhedsassistent, men med et særligt fokus på digitalisering og velfærdsteknologi.

SOSU Syds projektleder for DigiTech-uddannelse, Kit Nørskov Jensen, er også med i episoden.

”Vi kommer til at mangle op mod 27.000 medarbejdere i ældreplejen frem mod 2035. Vores job er at finde ud af, hvordan ældre borgere forsat kan få den hjælp, de behøver” siger Kit Nørskov Jensen i afsnittet.

Hvordan Kit Nørskov Jensen og Torben Ankerstjerne Skøtt bruger velfærdsteknologi til at finde ud af det, kan du høre mere om i podcasten. I afsnittet er der også en huskeliste til dig, der er interesseret i, hvordan teknologi kan passe sammen med fremtidens omsorgsarbejde.

Her finder du podcasten

Lyt til afsnittet – eller tidligere episoder – på alle gængse podcastplatforme. Husk også at abonnere på ’Færdigt Arbejde’, så du ikke går glip af nye episoder.

Her finder du ’Færdigt Arbejde’ på de forskellige podcast-platforme:
+

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev