Annonce

Portrætbillede af Mona Striib

Debat 

Klumme: Vi har brug for at få alle med ombord


Mona Striib varmer op til den forestående overenskomstforhandling og opfordrer FOAs medlemmer til at tage del i kampen i denne klumme.

Annonce

”Fortæl din kollega, at det er nu, at fællesskabet skal styrkes, så vi står stærkt til forhandlingerne.” Malte Kristiansen

Af Mona Striib
Formand

Annonce

OK24 er lige på trapperne og allerførst tak til alle jer, der har deltaget i medlemsmøder rundt om i landet. Jeres fortællinger og ønsker til overenskomstforbedringer er det grundlag, vi står på, når vi går ind i forhandlingerne.

Her op imod OK24 er der oven i hatten en trepartsforhandling i gang om 3 milliarder. Uden skat og tilbageløb giver det 6,8 milliarder i udbetalt løn – under forudsætning af, at alle midler bruges til løn. Det er fastslået, at disse midler ligger uden for reguleringsordningen, og det betyder, at det denne gang IKKE er en fodring med hundens egen hale.

Trepartsforhandlingen er lige startet og måske ikke afsluttet, når du sidder med fagbladet. Forsinkelsen betyder, at vi er betænkeligt tæt på at skulle udveksle overenskomstkrav med arbejdsgiverne. Før vi kan gøre det, skal vi nemlig blive enige blandt alle faglige organisationer på det offentlige område, om hvilke lønkrav og øvrige krav vi stiller i fællesskab. Det er en svær øvelse, når vi endnu ikke ved, hvad trepartsforhandlingen ender med.

Jeg går målrettet efter, at vi løfter den offentlige sektors lønsum. Midler, vi får her, er midler, vi så ikke skal bruge ved OK24-bordet. Jeg gør det med bevidstheden om, at vi ikke kommer til at løfte alle faggrupper med ekstra midler til treparten.

Jeg har fuld forståelse for, at det skaber vrede og frustration hos de faggrupper, som ikke er nævnt i regeringens udspil. Det giver os til gengæld bedre muligheder ved OK24, fordi der så er fundet løsninger på blandt andet de rekrutteringspuljer, som arbejdsgiverne har med som krav.

Summa summarum er det nødvendigt at få et godt resultat – både til trepartsforhandlingen og ikke mindst til OK24-forhandlingerne. Derfor har jeg en vigtig opfordring:
Fortæl din kollega, at det er nu, at fællesskabet skal styrkes, så vi står stærkt til forhandlingerne.

Ærmerne er smøget op, og mundtøjet allerede godt smurt, og det er jer, kære medlemmer, der former mine argumenter.

Klummen er bragt i det trykte Fagbladet FOA. 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev