Annonce

Tanja Nielsen, sektorformand sosu

Debat 

Klumme: Psykiatrien halter – men ingen handler


”Vi har ikke råd til lappeløsninger, og vi har ikke råd til at vente længere.”

Annonce

Udfordringerne bliver tydelige, når vi ser tragiske hændelser som i sommer, hvor en psykiater mistede livet, og to ansatte blev såret, skriver Tanja Nielsen, sektorformand for social- og sundhedssektoren. Malte Kristiansen

Af Tanja Nielsen
Sektorformand

Annonce

Der er massive problemer i psykiatrien, og det rammer både borgere, pårørende og medarbejdere. Det kan få forfærdelige konsekvenser, når mennesker, der har brug for behandling, ikke får den rette hjælp. Det ved de ansatte, som hver dag gør deres bedste for at give borgerne det, de har brug for. Og det samme ved de pårørende, som ser deres mand, hustru, mor eller far ikke får den nødvendige hjælp for at få det bedre.

Vi er af skiftende regeringer gang på gang blevet lovet, at der vil ske forbedringer i psykiatrien – imens bliver problemerne større, og risikoen for at opleve vold og trusler er i dag højere end nogensinde før, kunne Fagbladet FOA dokumentere i løbet af sommeren.

Udfordringerne bliver tydelige, når vi ser tragiske hændelser som i sommer, hvor en psykiater mistede livet, og to ansatte blev såret. Vi har hørt alt for mange gange, at psykiatrien skal forbedres. Nu er det nødvendigt, at vi handler.

Al forarbejde ligger klart. Vi kender til de største udfordringer, som skal løses først og hurtigst, og der har siden januar 2022 ligget et oplæg til en 10-årsplan for psykiatrien på ministerens bord. Vi har ikke råd til lappeløsninger, og vi har ikke råd til at vente længere. Vi må og skal have en langsigtet og tværgående plan for, hvordan psykiatrien skal forbedres.

Klummen er bragt i den trykte udgave af Fagbladet FOA.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev