Annonce

Portrætbillede af Reiner Burgwald

Debat 

Klumme: Kunstig intelligens vender op og ned på alt


”Hvis teknologien sikrer flere hænder til velfærden – og måske ovenikøbet giver os mulighed for at reducere arbejdstiden – er det fint. Blot lønnen følger med.”

Annonce

Sektorformand for Teknik og Service, Reiner Burgwald, skriver om AI på arbejdspladser i denne klumme. Malte Kristiansen

Af Reiner Burgwald
Sektorformand

Annonce

”Efter faggruppelandsmødet i Teknik- og Servicesektoren er det tydeligt, at vores faggrupper står over for mange udfordringer. Både ambulance, brand og redning, idræts- og badeassistenter, FOA-søfart og teknisk servicepersonale og tekniske serviceledere har brug for en stærk og handlekraftig fagforening i ryggen. Vi skal arbejde for at skabe bedre arbejdsforhold, mere anerkendelse og bedre løn for alle vores medlemmer.”

Ovenstående er skrevet på 15 sekunder af kunstig intelligens på min bærbare.

Jeg bad ChatGPT skrive en leder til fagbladet efter vores faggruppelandsmøde for de nævnte faggrupper. Kunstig intelligens vil få afgørende betydning for vores samfund og arbejdsmarked.

Måske vil teknologien primært få betydning for akademikere og lønmodtagere i de højere lønklasser og dermed få dem til at agere en smule solidarisk.

Der er behov for, at alle vi lønmodtagere forholder os til én ting: Hvordan får vi skabt et bæredygtigt samfund, hvor fordelingspolitikken sikrer alle et godt, trygt og økonomisk værdigt liv, uanset om der er job til os på fremtidens arbejdsmarked eller ej. Hvis teknologien sikrer flere hænder til velfærden – og måske ovenikøbet giver os mulighed for at reducere arbejdstiden – er det fint. Blot lønnen følger med.

Vores opgave bliver at vælge politikere, der vil sikre alle lige muligheder, tage kampen for en retfærdig fordelingspolitik og et ikkebelastende arbejdsliv – og skabe et civilsamfund, hvor indholdet i fritiden giver indhold i livet. Ha’ en dejlig sommer.

Klummen er bragt i den trykte udgave af Fagbladet FOA.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev