Annonce

Portrætbillede af Pia Heidi Nielsen

Debat 

Klumme: Kommuner bør tage rengøring seriøst


Når der er styr på retningslinjer og fagligheden, kan vi klare en ny pandemi, skriver sektorformand for Kost- og Servicesektoren, Pia Nielsen i denne klumme. 

Annonce

Desværre ved vi også, at det langt fra er alle kommuner og områder, der følger de anbefalinger, der kommer fra blandt andet sundhedsmyndighederne, skriver Pia Nielsen i denne klumme.  Malte Kristiansen

Af Pia Nielsen
Sektorformand

Annonce

Rengøring skal tales op og opleve reel anerkendelse som fag. Rengøring af høj kvalitet betyder blandt andet færre indlæggelser, genindlæggelser og mindre sygefravær. Det gælder på sundhedsområdet, men også på det kommunale område og især på ældreområdet. Det er også erfaringerne fra den lange periode med Covid-19. Desværre kan vi ikke regne med, at vi er ude af pandemiens klør endnu. Efteråret er knapt begyndt, og vi ved, at ændringer i vejr og adfærd kan ændre situationen.

Når flere og flere sundhedsopgaver varetages af kommunerne, har vi brug for en styrket indsats og nogle stærke fælles anbefalinger til rengøringsydelserne. Blandt andet derfor har FOA og KL sammen lanceret en række anbefalinger til infektionshygiejniske retningslinjer, der skal styrke forebyggelse af smitte og sygdom gennem bedre kvalitet i rengøringen.

Desværre ved vi også, at det langt fra er alle kommuner og områder, der følger de anbefalinger, der kommer fra blandt andet sundhedsmyndighederne. Vores medlemmer vil gerne sikre en ordentlig hygiejnisk rengøring, men det hjælper ikke noget, hvis prioriteringen virker lidt tilfældig fra kommune til kommune.

Hvis vi ønsker en bedre kvalitet, kræver det forpligtende retningslinjer, og at pengene følger med opgaverne. Når der er styr på retningslinjer og fagligheden, kan vi klare en ny pandemi og undgå smittespredning og øget dødelighed. Det viser erfaringerne fra de kommuner, der i dag lever op til standarden.

Klummen er bragt i den trykte udgave af Fagbladet FOA.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev