Annonce

Samtale mellem flere parter

Sådan kommer du på efteruddannelse


Kurser og uddannelse betyder både kompetencer til at løse nye opgaver, personlig udvikling og bedre arbejdsmiljø. Dog er det kun 20 procent af danskerne, der inden for det seneste år har været på efteruddannelse. Fagbladet FOA guider dig her til, hvordan du kan forbedre dine chancer for efteruddannelse. 

Annonce

Ved du, hvordan du kan få efteruddannelse ind på dit arbejdsskema? Fagbladet FOA guider dig til det her.  Colourbox

Af Finn Danielsen
Journalist

Annonce

En undersøgelse foretaget for Pension Danmark fra starten af 2022 viser, at 61 procent af danskerne finder efteruddannelse vigtig, meget vigtig eller helt afgørende for, at de kan fastholde deres job frem til pensionsalderen. Det er dog kun hver femte, der har været på efteruddannelse inden for det seneste år. 

Læs også: Efteruddannelse giver større arbejdsglæde

Er du én af dem, der ikke lige har været af sted på efteruddannelse for nylig?

Så kommer Fagbladet FOA her med en guide til, hvordan du kan overbevise din leder om, at det er på tide, du får tilegnet dig nye færdigheder.

Italesæt dine idéer

Tal med din tillidsrepræsentant og leder om, at du gerne vil have efteruddannelse. Tag emnet op på et personalemøde. Kontakt en skole. 

Tag fat i en tredjepart

Få hjælp hos din tillidsrepræsentant eller i din FOA-afdeling, hvis dialogen med din leder er svær for dig og dine kolleger. 

Undersøg uddannelsen

Undersøg hvilken viden, færdigheder og kompetencer, du/I vil få efter et uddannelsesforløb. Det kan blandt andre skolen hjælpe med at sætte ord på.

Udnyt MUS

Brug MUS til at aftale uddannelse og kompetenceudvikling med din leder. Samtalen kan også bruges til at pege på, hvilken gavn arbejdspladsen vil få af din/jeres efteruddannelse. Fortæl din leder, hvordan du helt konkret regner med, at du kan bruge efteruddannelsen i dit job. 

Præsentér for din leder 

Overvej hvilke resultater, du kan være med til at skabe med dine nye kompetencer. Og fortæl din leder, hvordan de resultater kan medvirke til, at arbejdspladsen når sine overordnede mål. 


Kilde: Laura Voigt Møllebro, konsulent i FOA

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev