Annonce

Portrætbillede af Gitte Hejberg

Debat 

Leder: Valg, velfærd og vilkår


For rigtig mange medlemmer er kommunalvalget også et arbejdsvilkår-valg, skriver chefredaktør Gitte Hejberg i denne leder. 

Annonce

På flere arbejdspladser, helt aktuelt i ældreplejen, ulmer uroen på grund af pressede arbejdsvilkår. Malte Kristiansen

Af Gitte Hejberg
Journalist

Annonce

16. november skal vi sætte kryds ved vores foretrukne politikere til kommunalbestyrelser og regionsråd. Og det kan godt betale sig at prøve at finde ud af, hvad de forskellige politikere vil med den offentlige velfærd.

Kommunalpolitikerne har nemlig ganske meget at skulle have sagt, når det handler om for eksempel ældreområdet, dagtilbud og skoler, ligesom regionspolitikerne træffer beslutninger om eksempelvis sygehuse og psykiatri.

Læs også: Nul minutter til at give piller: ”Det er provokerende”

Udover at være brugere af den offentlige velfærd skal mange af FOAs medlemmer selv via deres job levere den offentlige velfærd i det daglige. For rigtig mange medlemmer er valget dermed også et arbejdsvilkår-valg.

På flere arbejdspladser, helt aktuelt i ældreplejen, ulmer uroen på grund af pressede arbejdsvilkår. Antallet af plejekrævende ældre stiger, der mangler kolleger, og i næsten halvdelen af tilfældene mislykkes det at rekruttere en uddannet inden for social- og sundhedsområdet. Det er altså ikke ligegyldigt, hvem der får ansvar for at løse den situation.

Læs også: Udvalgsformand: ”Konsekvenserne ved besparelser er meget større, end vi politikere tror”

Fagbladet FOA har bedt en række medlemmer fortælle, hvad de ville gøre, hvis de var borgmestre. Det handler især om tid og resurser, og som én bemærker om travlheden: "Nogle gange undgår vi bevidst at spørge en borger, hvordan det går. Vi ved, at vi ikke har tid til at høre svaret."

Jeg håber virkelig, at mange vil huske velfærden og arbejdsvilkårene – og vil lytte ekstra godt til FOAs medlemmer – når de fatter blyant og stemmeseddel.

Lederen er også bragt i den trykte udgave af Fagbladet FOA.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev