Annonce

Portrætbillede af Reiner Burgwald

Debat 

Klumme: Tak for jeres tålmodighed


I FOA vil vi fastholde fokus på, hvad der er samfundskritiske opgaver.

Annonce

Tak fordi I har været endnu mere fleksible end ellers og tålmodige med jeres arbejdsgivere, skriver sektorformand Reiner Burgwald. Malte Kristiansen

Af Reiner Burgwald
Sektorformand

Annonce

Til alle jer, der har ydet en ekstra indsats under coronapandemien, vil jeg gerne sige tak. Tak fordi I har været endnu mere fleksible end ellers og tålmodige med jeres arbejdsgivere, som visse steder har optrådt småligt, og med jeres fagforening, som ikke altid er lykkes med at sikre den rette forståelse fra myndighedernes side for de samfundskritiske opgaver, I løser.

I FOA har vi fra begyndelsen været i dialog med Sundhedsstyrelsen og relevante ministerier, når vi har hørt om forhold, der ikke var i orden. Som når ambulancepersonalet ikke fik stillet de rigtige værnemidler til rådighed, og når det ikke klart fremgik af vejledninger, at faggruppen varetager vitale opgaver.

Ambulancepersonalet er den første FOA-faggruppe, der er blevet vaccineret. Det er et klart signal fra sundhedsmyndighederne. Vi har presset på, når erhvervslivreddere i svømmehallerne var i tvivl om gældende regler, og når søfolk på de kommunale færger var utrygge ved de mange passagerer under sommerens ’ø-storm’ af turister – dog ikke med samme succes.

Jeg ved, at mange af jeres lokalafdelinger også har bidraget til, at der har været et vist omfang af fornuft i, hvilke opgaver teknisk serviceansatte er blevet sat til at løse under nedlukningerne. 

Forhåbentligt bliver 2021 meget mindre præget af covid-19 og restriktioner. I FOA vil vi fastholde fokus på, hvad der er samfundskritiske opgaver og gøre vores til, at beslutningstagere og arbejdsgivere ikke glemmer det, men tværtom værdsætter det. 

Klummen er bragt i den trykte udgave af Fagbladet FOA.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev