Annonce

Tema: Coronavirus

Dagens coronahelt, dag 12


Irene Hansen, 40 år, social- og sundhedshjælper, Rønshave Plejecenter i Aabenraa. 

Annonce

"Lige præcis jer har vi brug for mere end nogensinde i den kommende tid." Statsminister Mette Frederiksen, 11. marts 2020. Privatfoto

Af Andreas Hemme
Journalist

Annonce

Jeg bor i Flensborg, så jeg skal over grænsen, når jeg skal på arbejde. Det har heldigvis ikke været noget problem, jeg skal bare have dokumentation for, at jeg arbejder i Danmark. 

Da de lukkede grænsen om lørdagen, var jeg på arbejde, og min chef var heldigvis sød at komme ind på sin fridag for at sørge for, at jeg fik den dokumentation, så jeg også kunne komme på arbejde dagen efter. 

På arbejdet har vi lavet forskellige tiltag. Vi vil stadig gerne have, at beboerne spiser sammen, for ikke at fjerne alt det sociale fra dem. Så vi har lavet nye bordplaner, hvor vi sørger for, at der er to meter mellem dem, når de spiser. 

Det fungerer fint, men vores beboere bliver lidt forvirrede over det. De kan ikke forstå, hvorfor de skal flyttes så langt væk. Men vi forklarer dem det stille og roligt hver gang. Det kræver lidt tålmodighed, men vi prøver at vise dem, at vi gør det for at beskytte dem. 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev