Annonce

Tema: Coronavirus

Coronasmittet beboer på plejehjem døde søndag morgen


En 92-årig beboer på plejehjemmet Hørgården i Aarhus, der var smittet med coronavirus, døde søndag morgen. Den 92-årige var én ud af to beboere, der onsdag blev testet positive for virussen, efter at en nattevagt var sendt hjem med smitten.

Annonce

Aarhus Kommune kan nu bekræfte, at én af de to beboere, der var smittet med coronavirus på plejehjemmet Hørgården, er død søndag morgen. Claus Bonnerup

Af Andreas Hemme
Journalist

Annonce

Plejehjemmet Hørgården i Aarhus blev i sidste uge ramt af coronavirus, da en medarbejder tirsdag blev testet positiv for coronavirus. Efterfølgende blev seks beboere testet for virussen, hvoraf to beboere fik konstateret infektion med coronavirus. 

Aarhus Kommune kan nu bekræfte, at én af de to beboere, der var smittet med coronavirus, er død søndag morgen. Den pågældende 92-årige beboer havde i forvejen et svækket helbred, og man kender derfor ikke den præcise dødsårsag. 

Da medarbejderen på Hørgården tirsdag blev testet positiv, blev der sat en række tiltag i gang for at begrænse smitten. Alle 42 beboere blev sat i hjemmekarantæne, og de pårørende blev kontaktet og opfordret til ikke at besøge beboerne. 

Derudover blev 20 medarbejdere sendt i hjemmekarantæne, fordi de havde givet pleje til de to smittede beboere uden brug af værnemidler, inden de var blevet testet positive for virussen. 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev