Annonce

Kvinde står i grønne omgivelser foran et hus

Jette tvunget fra hus og hjem: Nu får hun 600.000 kroner


Jette Høi Pedersens arbejdsskadesag trak ud så længe,
at hun måtte gå fra hus og hjem. Men nu er den slut, og det er en kæmpelettelse for den hårdt prøvede social- og sundhedshjælper.

Annonce

Social- og sundhedshjælper Jette Høi Pedersen i haven foran det hus, som hun måtte forlade, fordi ventetiden i hendes arbejdsskadesag slog bunden ud af familiens økonomi. Nu er sagen slut, og hun får sin erstatning. ”Så kan vi begynde at leve som normale mennesker igen,” siger hun. Heidi Lundsgaard

Af Finn Danielsen
Journalist

Annonce

”Det er helt vildt fantastisk,” jubler social- og sundhedshjælper Jette Høi Pedersen. Hun har netop fået at vide, at hendes arbejdsskadesag, som Fagbladet FOA tidligere har omtalt, endelig er slut.

Læs også: Jette ramt af ulykke på jobbet: Lang ventetid koster hus og hjem

Det betyder, at hun får omkring 600.000 kroner i efterbetaling og en fast månedlig ydelse på cirka 11.000 kroner.

”Jeg har fået det på skrift, så nu kan de ikke løbe fra det,” siger Jette Høi Pedersen med henvisning til et brev fra Kerteminde Kommune, der bekræfter, at pengene er på vej.

Men dem har hun også ventet længe på. Hun fik sin arbejdsskade anerkendt i 2008, og sagsbehandlingen af hendes erhvervsevnetab har varet siden 2013.

Tilbage til normalt liv

Ventetiden har haft voldsomme konsekvenser for hendes liv. Blandt andet måtte hun og hendes mand forlade det hus, hvor de sammen med deres børn har boet i mere end 20 år.

”Nu kan vi begynde at leve som normale mennesker.  Som en helt normal familie, der kan få økonomien til at hænge sammen hver måned,” siger Jette Høi Pedersen.

Læs også: Birthe faldt over en wire til et juletræ: Nu får hun millionerstatning

Hun har endnu ikke helt fattet, at mareridtet er slut. Det sker nok først, når pengene står på hendes konto, tænker hun.

”Lige nu puster vi stadigvæk ud, og jeg tror, at det varer nogen tid, før jeg lander rigtigt på mine ben igen. Fordi det hele har været på hovedet i så mange år og været rædselsfuldt så længe.”

På vej i fleksjob

Jette Høi Pedersen har også fået afklaret, at hun fremover kan arbejde seks timer om ugen med 50 procents effektivitet i det fleksjob, hun er visiteret til. To dage om ugen med hver tre timer.

”Så nu søger jeg job, og jeg vil gerne arbejde med dyr. Tænk, hvis jeg kunne ende mit arbejdsliv med noget, jeg brænder så meget for,” siger hun.

Mange sager trækker ud

Beate Lange fra FOA Odense, der har været sagsbehandler for Jette Høi Pedersen, udtrykker både lettelse og glæde over, at sagen nu kan afsluttes. 

Læs også: Suzanne fik PTSD: Jeg er blevet slået, sparket og forsøgt stranguleret

Hun frygtede, at den kunne trække endnu længere ud, hvis kommunens forsikringsselskab ikke havde accepteret Ankestyrelsens seneste afgørelse. 

”Det er meget uretfærdigt, at det har taget så lang tid, og det har været et frygteligt hårdt forløb for Jette. Men sådan er virkeligheden desværre og det kan godt være skræmmende” siger Beate Lange, der har haft en række andre meget langvarige arbejdsskadesager. 

Det betaler sig at kæmpe 

I den slags sager får man som sagsbehandler en særlig tæt tilknytning til medlemmet, fortæller hun. Og Jette Høi Pedersen har da også udnævnt Beate Lange til et af sine faste holdepunkter i det lange sagsforløb.

Læs også: Arbejdsgiver dømt for at bryde loven efter grov voldsulykke, der har givet Lone evig smerte

”Samtidig skal jeg dog være meget bevidst om at være professionel. Det et en nødvendig balance,” siger Beate Lange, der kan uddrage én klar lærdom af både Jette Høi Pedersens sag og andre af de maraton-forløb, hun har været igennem sammen med FOA-medlemmer:

”Det betaler sig at kæmpe. Det nytter noget at blive ved og holde fast,” siger hun.

Utilfreds minister

TV2 Fyn har præsenteret beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard for Jette Høi Pedersens sag, og ministeren er ikke tilfreds med den behandling, hun har fået. 

”Det er hverken rimeligt eller hensigtsmæssigt, at folk skal vente så længe på at få afklaret deres sager,” siger Peter Hummelgaard til TV2 Fyn, og fortsætter:

Læs også: Anita endte i kørestol efter fald på jobbet

”Regeringen vil gerne lave en egentlig arbejdsskadereform. Fremtidsudsigterne er, at sagsbehandlingstiderne skal være kortere. Det bliver de ikke fra den ene dag til den anden. Men jeg vil forsikre, at jeg som ansvarlig minister vil gøre alt, hvad jeg kan, for at sagsbehandlingstiderne skal blive kortere, end de er i dag.”

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev