Annonce

P-vagt

Parkeringsvagt Martin Nielsen går snildt 10 km på en dag


Det kan være et hårdt job at være parkeringsvagt. Ikke mindst for parkeringsvagtens fødder, som bliver udsat for lidt af hvert på en gennemsnitlig arbejdsdag.

Annonce

Tre par sommersko og et par vinterstøvler slider parkeringsvagt Martin Nielsen op på et år. Jørgen True

Af Jakob Melgaard
Journalist

Annonce

Det varierer meget, hvor langt en parkeringsvagt går. Jo flere gange, han  eller hun skal stoppe og skrive afgifter, jo færre kilometer bliver der tilbagelagt. Men på en dag, hvor alle bilister har parkeret korrekt og har betalt, går det bare derudad. 

“På sådan en dag går man snildt 10-20 kilometer,” siger Martin Nielsen, der er parkeringsvagt og fællestillidsrepræsentant i Parkering København.

Læs også: Nyt samarbejde giver p-vagter en hjælpende fod

Han har allerede nydt godt af samarbejdet med eleverne på Fodterapeutskolen København. Han var blandt den første gruppe af parkeringsvagter, der fik undersøgt fødder, tjekket fodtøj og analyseret gangart, da fodterapeuterne var forbi.

“Så kom de frem til et resultat, og så fik man gode råd med på vejen. Vi fik stort set alle at vide, at vi skulle bruge indlæg,” fortæller han.

Næste skridt: en ny sko 

Samarbejdet med fodterapeuterne har også resulteret i en folder med gode råd, som bliver givet til nyansatte parkeringsvagter, så de er bedre rustet til at passe på deres fødder.

Læs også: Højere grundløn for alle: Her er slutresultatet for medlemmer i Teknik- og Servicesektoren 

Alt sammen har været med til at hjælpe i hverdagen, fortæller Martin Nielsen. “Det har betydet bedre arbejdsmiljø og mere arbejdsglæde. Og kollegerne kan mærke, at der bliver tænkt på dem på det område også. At der bliver gjort noget,” siger han.

Næste skridt er, at der bliver udviklet en sko, som passer specifikt til parkeringsvagter. Det glæder Martin Nielsen sig til. Som tillidsrepræsentant er han ikke den i styrken, der går længst. Men alligevel: 

“Jeg kan slide sådan et par Ecco-sko op på et par måneder eller tre, og det kunne være rart at have nogle sko, der holder formen og støtten lidt længere,” siger han.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev