Annonce

Certificeret Mindful Dagplejer Gitte Neldeberg mediterer i middagspausen

Dagplejer: Jeg har fået mere ro og overskud


Gitte Neldeberg Kristensen mediterer hver dag i middagspausen, når børnene sover. Certificeringen til Mindful Dagplejer har givet både hende og børnene mere ro og overskud. 

Annonce

Certificeringen til Mindful Dagplejer har givet Gitte Neldeberg Kristensen overskud og bedre kommunikation – både med børnene og deres forældre. I sin middagspause lytter hun til en guidet meditation. Heidi Lundsgaard

Af Sofie Janerka
Journalist

Annonce

Benene op, øjnene lukket og de helt dybe vejrtrækninger. Hver dag i middagspausen sætter dagplejer Gitte Neldeberg Kristensen sig i en lysstribe i køkkenet med en guidet meditation på telefonen. 

Det er det første, hun gør, når børnene er faldet i søvn, for hun ved, at det er de vigtigste 15 minutter af hendes pause. 

Følger børnenes tempo 

Gitte Neldeberg Kristensen var i efteråret 2018 på efteruddannelse til Mindful Dagplejer, som hun blev certificeret til i januar 2019. Hun har selv søgt om uddannelsen og fået støtte fra Den Kommunale Kompetencefond, og er den første dagplejer i Faaborg-Midtfyn Kommune med certificeringen.

Læs også: Boom i certificering af dagplejere

“Jeg ville gerne give børnene en roligere hverdag, og så tænkte jeg, at det også ville være godt for mig selv at blive lidt mere ‘mindful,’ fortæller Gitte Neldeberg Kristensen. Hun kan mærke en tydelig forskel. 

“Jeg er blevet bedre til at gøre tingene i børnenes tempo. For eksempel kan det være, vi ikke når at være ret meget ude, men til gengæld har børnene selv taget deres tøj på og måske endda hjulpet hinanden,” fortæller hun.

Træner empati hos børnene

Og det med at børnene hjælper hinanden og samarbejder, er noget af det tydeligste, hun har fået ud af sit nye fokus. Hun oplever, at børnene er blevet bedre til at lege den samme leg i længere tid, og at de oftere kan være med alle sammen på trods af deres forskellige alder og udvikling. 

Læs også: Coronaregler i dagtilbud: Sådan giver du børnene tryghed

Hendes eget bud på forandringen er, at hun selv er blevet mere rolig i nuet og favner børnene, hvor de er. De starter hver dag med nogle små yoga-lege og mindfulnessøvelser, som bliver gentaget hver dag, så børnene er trygge ved dem. 

“Jeg kan mærke, at børnene har fået mere ro, og vi har færre konflikter. Nok også fordi jeg er blevet bedre til at trække vejret dybt og selv at bevare roen,” siger hun.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev