Annonce

En mand, iført sort vest og briller, står og kigger ind mod kameraet

Debat 

Klumme: Lad os udvise rettidig ildhu


Der er ikke behov for små justeringer i vores samfund. Der er behov for gennemgribende forandringer.

Annonce

"Den linje, liberalisterne har lagt for forvaltningen af vores samfund, har udviklet sig til en trussel mod demokratiet", mener sektorformand Reiner Burgwald. Jørgen True

Af Reiner Burgwald
Sektorformand

Annonce

Mange liberalister må have røde ører i disse år. Sag på sag dokumenterer, at den linje, de har lagt for forvaltningen af vores samfund, har udviklet sig til en trussel mod demokratiet.

Højreradikale og nationalistiske kræfter er ved at splitte EU og FN og dermed forudsætningen for den nødvendige regulering af områder, der i liberalismens navn er blevet dereguleret de seneste 25 år. 

Læs også: Hvis du var velfærdsminister?

Når selv de mest borgerlige medier går i rette med Falck og kræver dem udelukket fra ambulancemarkedet og ledelsen stillet til ansvar, er det næppe hensynet til borgernes sundhed, der driver dem, men frygten for, at endnu flere mister endnu mere tillid til systemet. 

Lad os genskabe et samfund, hvor folkeeje igen bliver en del af fællesskabet.

Reiner Burgwald, sektorformand.

Vores demokrati og udviklingen skriger på mere åbenhed og meget mere kontrol. Men det modsatte sker, og vi almindelige borgere oplever, at systemer og magthavere ofte kendetegnes ved nepotisme, grådighed og kriminel adfærd. 

Der er ikke behov for små justeringer i vores samfund. Der er behov for gennemgribende forandringer, der kan sikre klodens overlevelse, større lighed, øget tryghed og et reelt forsvar for demokrati og menneskerettigheder. 

Læs også: Tidligere Etisk Råd-formand efterlyser anerkendelse af offentligt ansatte

Lad os genskabe et samfund, hvor folkeeje igen bliver en del af fællesskabet. Fælles eje af al infrastruktur, vand, varme, el og kommunikation. Lad os kræve skat af omsætning og højere beskatning af arbejdsfrie indtægter. Lad os sammen kræve forandringer. 

Lad os sammen udvise rettidig ildhu.

Klummen er bragt i den trykte udgave af Fagbladet FOA. 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev