Annonce

En kvinde og en mand viser deres diplomer frem med armene over hovedet

Fra lagerchef til sosu: Jeg vil gerne i hjemmeplejen


Efter tre år med aktivering, fik Ole Povl Larsen takket være et initiativ i Københavns Kommune, mulighed for at uddanne sig til social- og sundhedshjælper.

Annonce

Ole Povl Larsen (th) har i mange år ikke været så glad, som han er nu, hvor han er ved at uddanne sig til social- og sundhedshjælper. Her er han sammen med Sanne Lagstrøm, som tidligere var indkøber, men nu også er ved at uddanne sig til social- og sundhedshjælper. Lars Krabbe

Af Mette Boysen
Nyhedsredaktør

Annonce

“Jeg har tidligere været lagerchef, men det firma, jeg arbejdede i, gik konkurs. I de sidste tre år, har jeg derfor været i den ene aktivering efter den anden.” Sådan siger 51-årige Ole Povl Larsen. 

Han er én ud af 25 personer, som har fået muligheden for at uddanne sig til social- og sundhedshjælpere i Københavns Kommune, fordi de i længere tid har været ledige og derfor enten har fået dagpenge eller kontanthjælp. 

“Efter et seks ugers jobsøgningskursus blev jeg kontaktet af Københavns kommune og spurgt, om jeg kunne tænke mig at tage uddannelsen til social- og sundhedshjælper.
Jeg har været i aktivering på Strandparkcentret, der er et dagtilbud for udviklingshæmmede. Jeg kunne jo se, hvor meget de ansatte knoklede og se, at der manglede folk,” siger Ole Povl Larsen.
 
Og der opdagede han virkelig, hvor stort behovet for flere medarbejdere er:

“Det var frygteligt at se på, når der var borgere, der måtte vente på hjælp. Det ville være en hjælp for dem, hvis der var mere personale. Derfor passede det som fod i hose, da jeg blev spurgt, om jeg ville tage en uddannelse inden for det fag. Det betød for mig, at der kom lys for enden af tunnelen, efter der længe har været mørkt,” siger han.

Det er kommunens sundheds- og omsorgsforvaltning, der i samarbejde med beskæftigelsesforvaltningen har tilbudt de ledige en uddannelse. På uddannelsen lader man eleverne beholde deres kontanthjælp eller dagpenge på grundforløbet, mens man giver dem voksenelevløn på hovedforløbet.

“På social- og sundhedshjælperuddannelsen får man normalt SU, og det kan være svært at brødføde en familie for eller betale husleje. Vi kunne se, at det var personer, der var uddannelsesparate, og derfor har vi lavet dette pilotprojekt,” siger Kim Maskell, som er chef for Uddannelse og Arbejdsmiljø i Københavns Kommune.

Foreløbigt lover projektet godt:

“Normalt er der et stort frafald på grundforløbet, hvor op imod hver tredje stopper. På dette hold er kun tre ud af 25 stoppet på grundforløbet,” siger Kim Maskell.

For Ole Povl Larsen betød det meget, at der var andre på hans alder, da han begyndte på grundforløbet.

“Det var meget tiltalende. Det har været fantastisk, og der er blevet taget så godt imod mig. Når jeg er færdig vil jeg meget gerne arbejde i hjemmeplejen, hvor jeg kommer lidt rundt.”

Samtidig har det haft afgørende betydning, at han kunne beholde sin kontanthjælp på grundforløbet.

“Jeg har været på kontanthjælp indtil nu, og økonomien har været altafgørende for, at jeg kunne begynde på uddannelsen. Jeg havde ikke kunnet leve af SU med to hjemmeboende børn og en kone, der er førtidspensionist,” siger han.

Selv siger Ole Povl larsen, at det er længe siden, han har været så glad, som han er nu.

“Min familie kan mærke, at jeg er blevet meget mere glad, efter jeg er begyndt på uddannelsen. Jeg har fået meget mere energi og har ikke været så glad i mange år.”

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev