Annonce

Sosu-sektorformand fra FOA Sydfyn

Fra Mærsk til sosu: Arbejdsglæde er vigtigere end løn

Af Anders Ejbye-Ernst
Journalist

Louise fik ros fra flere sider, da hun stod frem i medierne og fortalte om sit jobskifte fra Mærsk til social- og sundhedsassistent på Langeland.  

Annonce

Louise Brandstrup, der i dag er formand for sundheds- og servicesektoren i FOA Sydfyn, blev kontaktet af fremmede på Facebook, der roste hende for at stå frem i medierne og fortælle om skiftet fra shipping-elev hos Mærsk til social- og sundhedsassistent på Langeland. Heidi Lundsgaard

Af Anders Ejbye-Ernst
Journalist

Annonce

Du skal vælge arbejdsglæde over penge og prestige. Det var budskabet, da Louise Brandstrup for nyligt stod frem i magasinet Alt For Damerne og fortalte om skiftet fra Mærsk til et job som social- og sundhedsassistent i ældreplejen på Langeland. 
 

Læs også: 16-årige Laura om job på plejehjem: Føles ikke som et arbejde

Skiftet til et job, til hvor løn og vilkår er lavere end det, hun kom fra, blev positivt modtaget, fortæller Louise
 
“Jeg har fået lutter positive tilkendegivelser, efter jeg stod frem. Jeg fik Facebook-beskeder fra fremmede mennesker, der skrev, at det er et vigtigt budskab, jeg stod frem med. Jeg fik sågar en besked fra en gammel Mærsk-kollega, som skrev, at hun havde været 10 år om at indse det, jeg gjorde,” siger 33-årige Louise. 

Trives ikke

Historien om Louise Brandstrup begyndte i 2005. Dengang var hun en af de få ansøgere, der klemte sig gennem nåleøjet og fik en elevplads på den internationale shippinguddannelse hos Mærsk. Ambitionen var et job med prestige.
 

Læs også: Ledere mangler ansatte: Opgaver bliver ikke løst godt nok

Men udsigten til en høj løn og et job i udlandet begyndte at virke mindre tiltalende, som tiden gik.
 
“Jeg synes, jeg var ambitiøs, men jeg mødte 24 andre elever, der også havde rundsave på albuerne. Det miljø trives jeg ikke i,” fortæller Louise, som efter et år hoppede fra elevpladsen og drog hjem til Langeland.

“Hjemmeplejen på Langeland gjorde mig glad”

Tilbage på Langeland blev Louise kontoruddannet. På et tidspunkt stod hun uden arbejde. Ved et tilfælde fik hun et job som ufaglært hjemmehjælper i ældreplejen.
 
“Pludselig stod jeg i et arbejdsmiljø, hvor man satte pris på hinanden, og hvor jeg fik en umiddelbar og omgående respons på det stykke arbejde, jeg udfører,” siger Louise.
 

Læs også: Næstformand i KL's lønudvalg: Jeg vil give håndslag på flere fuldtidsstillinger

Hendes familie og venner lagde mærke til, at Louises arbejdsglæde voksede, efter hun begyndte at arbejde med mennesker. Hun blev derfor opfordret til at uddanne sig til social- og sundhedsassistent - og det gjorde hun så.
 
“Hjemmeplejen på Langeland gjorde mig glad. Og det vejer så tungt i mit liv, at jeg hver dag går glad på arbejde. Også selvom jeg mener, SOSU-faget er lavtlønnet og dårligt prioriteret økonomisk af politikerne,” siger Louise, der i 2016 blev valgt som formand for sundheds- og servicesektoren i FOA Sydfyn. 
 

Læs også: Over halvdelen af sosu’erne får ikke nok varmepauser

Her arbejder hun for at sikre bedre arbejdsvilkår til hendes kollegaer på området. Samtidig er hun gæstelærer i LO, hvor hun underviser unge i at være på arbejdsmarkedet.
 
“Der har vi en øvelse, hvor de unge skal prioritere nogle elementer af det at have et arbejdet. De fleste sætter løn højt, og der taler vi om, hvorvidt penge kan gøre det ud for at gå ked af det på jobbet. Der kan jeg sige fra mit eget liv, at det kan penge ikke,” siger Louise.

Annonce

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev

Vi bruger cookies på fagbladetfoa.dk til bl.a. at måle trafik og gøre siden bedre. Vælger du cookies fra, vil der være services, du ikke kan benytte. Læs mere om cookies 

Vi bruger cookies på fagbladetfoa.dk til bl.a. at måle trafik og gøre siden bedre. Vælger du cookies fra, vil der være services, du ikke kan benytte. Læs mere om cookies