Annonce

En mand og en kvinde med hvide kitler og gennemsigttigt hårnet står ved et bord og ordner mad.

Her er landets bedste køkkener


I går blev de bedste professionelle køkkener hædret med priserne De Økologiske Køkkenroser. Blandt vinderne er Byens Køkken i Odense.

Annonce

Husassistent Gitte Dahl er stolt af sin arbejdsplads Byens Køkken, som netop har vundet én af priserne De Økologiske Køkkenroser. Robert Wengler

Af Rikke Jung Rasmussen
Journalist

Annonce

Med 2.500 brugere af køkkenets mad ligger de ansatte hos Byens Køkken i Odense ikke på den la'e side, som husassistent Gitte Dahl siger på syngende fynsk.

Rækken af priser, der det seneste stykke tid er regnet ned over køkkenet, vidner da også om, at medarbejderne hver dag gør en kæmpe indsats. Prisen Den økologiske Køkkenrose er blot den seneste i rækken.

”Jeg bliver enormt stolt af min arbejdsplads, når vi vinder de her priser. Det er da en kæmpe anerkendelse, og jeg synes bare, at vi er så seje,” lyder det fra en glad Gitte Dahl dagen efter prisoverrækkelsen.

Læs også: Her er trusler en del af hverdagen: ”Vi vil have del i de penge”

Vil hele tiden være bedre

Det er Landbrug & Fødevarer, der uddeleler de årlige priser i fire kategorier: Central- og hospitalskøkkener, daginstitutioner, plejehjem og sociale institutioner samt skoler og uddannelser.

Byens Køkken, som leverer mad til 2.500 ældre odenseanere på byens plejecentre og bosteder, vinder i kategorien central- og hospitalskøkkener. Ud over en økologiprocent på 72 lægger køkkenet stor vægt på at handle lokale råvarer.

”Jeg ved ikke, om vi nogensinde kommer op på 100 procent økologi – der er jo meget økologisk kød, der er meget dyrt. Men vi arbejder i hvert fald hele tiden på at blive bedre,” tilføjer Gitte Dahl.

Læs også: Inflationen har bidt sig fast: ”Jeg låner penge af mine børn for at betale tandlægen”

Køkkener udviser kreativitet

Ud over Byens Køkken kunne Bø æblehuset i Herlev, Virklund Plejecenter i Silkeborg, Gasværksvejens skole i København og Mathias Holt – Social Cantina (kantinenprisen) høste priser på Fødevaredagen arrangeret af Landbrug & Fødevarer. Priserne blev overrakt på Hindsgavl Slot den 10. oktober.

Næstformand i Kost- og Servicesektoren i FOA Berit Jacobsen har tidligere rost køkkenerne i forbindelse med nomineringerne til priserne.

”De udviser alle stor kreativitet for at få det bedste ud af råvarerne og skabe god mad til borgerne,” har hun tidligere udtalt til Fagbladet FOA.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev