Annonce

Børn fra Langelinieskolens Fritidsinstitution der laver rollespil

Derfor bliver børn lykkeligere af rollespil


Rollespil får børn ud af computerrummet og giver dem gode oplevelser i naturen.

Annonce

På Langelinieskolens Fritidsinstitution er det rollespildag om onsdagen. Gennem rollespil udvikler børnene deres evner til at håndtere uoverensstemmelser og konflikter. En del af tiden går med forhandlinger. Jørgen True

Af Signe Westergaard-Jensen
Journalist

Annonce

Kammeratskab med plads til alle, eventyrlige udfordringer og masser af motion i det fri. Rollespil kan bruges til meget pædagogisk arbejde, og det har fritidshjem, SFO’er og klubber fået øjnene op for. Det mærker blandt andre projektleder Jesper Kristiansen fra Rollespilsfabrikken.

Læs også: Sådan får fritidshjem børnene væk fra skærmen

”Det går stærkt og godt for institutionsrollespillet. Der er stor interesse for at bruge rollespil pædagogisk,” siger han.

Rollespilsfabrikken laver rollespil og uddanner rollespilinstruktører som led i projekt, ‘Orkerne kommer,’ der har til formål at udbrede rollespil blandt børn og unge blandt andet i fritidshjemsregi. Nordea-fonden støtter projektet med 4,9 millioner kroner.

”Rollespil tiltrækker nogle børn, der ikke typisk synes, det er fedt at gå til håndbold eller fodbold. Det er en god måde at gøre dem fysisk aktive på ude i naturen. Samtidig udvikler rollespil børnenes evner til at indgå i fællesskaber og danne venskaber. Det er en meget inkluderende aktivitet,” siger Tine Wickers, talsperson for Nordea-fonden.

12%

steg børn og unges tilfredshed med livet i gennemsnit, mens de deltog i projekt ’Orkerne kommer’.

Institut for Lykkeforskning for Nordea-fonden.

Rollespil gør glad

I forbindelse med projektet har Institut for Lykkeforskning undersøgt, hvordan det påvirker børn og unge at spille rollespil og være med til at arrangere det for andre børn og unge.

Læs også: 10 gode råd til at arbejde pædagogisk med rollespil

Over halvdelen af de unge – 55 procent – oplevede større tilfredshed med livet, efter de deltog i første fase af projekt ’Orkerne kommer.’

”Det giver livskvalitet at være en værdifuld del af et fællesskab. Fordi der er mange ting, man kan være god til i rollespil, er der plads til, at alle kan få den oplevelse,” siger Jesper Kristiansen.

Rollespil

Rollespil er teater uden tilskuere, manuskript og faste replikker. Handlingen er ikke givet på forhånd, og alle spiller en vigtig rolle.

Læs mere om projekt ’Orkerne kommer’ på her.


Få penge til rollespil

Nordea-Fonden har en pulje til lokale aktiviteter, hvor blandt andre fritidshjem og lokale foreninger kan søge mindre summer. For eksempel til startudgifter til rollespil. Søg via onlineformular på Nordeafonden.dk.


Kilde: Nordea-fonden

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev