Annonce

En mand, iført sort vest og briller, står og kigger ind mod kameraet

Debat 

Klumme: Ledelserne må forholde sig til de varme realiteter


Vi kommer til at opleve ekstremt vejr igen, så ledelserne må se virkeligheden i øjnene og gøre noget ved det, de har indflydelse på.

Annonce

"Fra sektoren vil vi gerne sende en varm hilsen til alle dem, som gennem en hed sommer og under meget forskelligartede arbejdsforhold passer på vores samfund og leverer velfærd og tryghed", skriver sektorformand Reiner Burgwald. Jørgen True

Af Reiner Burgwald
Sektorformand

Annonce

Uanset om man mener, at den varme, tørre sommer skyldes menneskeskabte klimaændringer, eller den bare er kompensation for sidste års kolde sommer, så kan vi nok blive enige om, at vores vejr forandrer sig til det mere ekstreme. 

Det er ikke sidste gang, at vi kommer til at opleve temperaturer over 30 grader, tørke eller nedbør i rigelige mængder. Arbejdssituationen i sommerens hedebølge har da også præget landets aviser med overskrifter som “Nu smider jeg tøjet” eller “Uniformen skal bruges”. 

I Teknik- og Servicesektoren er vi sikre på, at første udsagn er udtryk for helt urimelige arbejdsbetingelser for de ansatte, mens udsagnet om, at “Uniformen skal bruges” må dække over vand- og iltmangel hos ledelserne. 

Udsagnet om, at "Uniformen skal bruges" må dække over vand- og iltmangel hos ledelserne. 

Reiner Burgwald, sektorformand.

Fra sektoren vil vi gerne sende en varm hilsen til alle dem, som gennem en hed sommer og under meget forskelligartede arbejdsforhold passer på vores samfund og leverer velfærd og tryghed. 

Nogle har heldigvis en ledelse, der tager ansvaret for at sikre et ordentligt arbejdsmiljø – uanset varmegrader. Men mange oplever desværre det modsatte. Derfor er opfordringen herfra, at ledelserne i det offentlige må åbne øjnene og forholde sig til virkeligheden. 

Det store klimaspørgsmål kan de ikke løse, men de kan slå automatpiloten fra og forholde sig til det, de faktisk kan gøre noget ved. Et logisk sted at starte vil være at sørge for arbejdstøj/uniform, som er tilpasset arbejde i al slags vejr.

Klummen er bragt i den trykte udgave af Fagbladet FOA.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev