Annonce

Dennis Kristensen bliver interviewet foran Forligsen med faner og røde pap-hænder

Tema: OK18

Forlig eller forlis? Det afgøres i Forligsen i de kommende timer


Efter 22 timers forhandlinger er der mandag morgen ikke landet nogen aftale på det kommunale område. Men forligsmanden har indkaldt parterne til møder i de kommende timer. Tiden er knap, for deadline udløber tirsdag ved midnat.

Annonce

Forligsinstitutionen i København er lige nu rammen for højdramatiske forhandlinger for at lande nye overenskomster på det offentlige område. Her bliver FOAs formand Dennis Kristensen interviewet. Jannik Roos Jacobsen

Af Linda Hansen
Journalist

Annonce

Mandag morgen skiltes parterne på det kommunale område uden at have landet et resultat. Det skete efter 22 timers uafbrudte forhandlinger i Forligsinstitutionen. Lørdag  måtte forhandlerne på statens område gå fra hinanden efter mere end 12 timer uden at nå en løsning.
 

Læs også: Slutspil i weekenden afgør om du skal strejke

Derfor er der om muligt kommet endnu mere pres på forhandlerne på det offentlige område, for deadline for forhandlingerne nærmer sig med stormskridt. Tirsdag ved midnatstid udløber fristen nemlig for at lande et forlig i denne runde.
 

Forligsmanden mangler et gennembrud

Selvom forligsmand Mette Christensen har haft travlt med at stå i spidsen for forhandlingerne i løbet af weekenden, er det ikke lykkedes at få enderne til at mødes i et forlig. Og derfor er der nu er udsigt til dramatiske forhandlinger i de kommende timer frem til deadline.
 

Læs også: 7 gode råd: Sådan laver du en succesfuld aktion

Forligsmand Mette Christensen er allerede gået i gang med nye forhandlinger med regionerne mandag formiddag, klokken 17 mandag er staten indkaldt, og så skal kommunerne igen forhandle tirsdag fra klokken 14.
 
Dermed lægger forligsmanden optimalt pres på forhandlerne for at få afklaret, om hun skal fortsætte forhandlingerne, eller om hun skal sætte de varslede konflikter i kraft.
 

Forlig eller forlis

Forligsmanden har allerede udskudt strejker og lockout til ikrafttræden henholdsvis den 22. april og den 28. april én gang. 
 
Men hun har muligheden for at udskyde konflikten i yderligere 14 dage. Det gør hun dog kun, hvis der er udsigt til reelle forhandlinger mellem parterne.
 

FOA-formand klar til forhandlinger

FOA-formand Dennis Kristensen opsummerede kravene til weekendens forhandlinger på denne måde i sin overenskomstdagbog:
 
”Lønstigningerne skal svare til de privatansattes. Der skal afsættes puljer til rekruttering af sosu’er og sygeplejersker samt til et ekstra lønløft for de kvindedominerede fag og de lavtlønnede. Spisepausen skal sikres, og lærerne skal have en aftale om spilleregler for placering af arbejdstiden. Og så skal vores seniordage bevares, som vi kender dem.”
 

Læs også: Din løn ligger i hænderne på denne kvinde

Trods de mange timers forhandlinger i weekenden, er Dennis Kristensen klar til at tage en ny tørn fra mandag formiddag:
 
”Nu er det hjem og nappe et bad, inden forhandlingerne med regionerne starter kl. 10,” skriver Dennis Kristensen på sin Facebook-profil om udsigten til de fortsatte forhandlinger mandag.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev