Annonce

Karen Stæhr

Tema: OK18

FOA-krav: Det skal være sikkert for sosu’er at gå på arbejde


Udover en bedre løn vil FOA i de kommende overenskomstforhandlinger for social- og sundhedspersonale kæmpe for, at det skal være mere trygt at gå på arbejde.

Annonce

I forbindelse med overenskomstforhandlingerne står det meget højt på ønskesedlen for Karen Stæhr, formand for social- og sundhedssektoren i FOA, at få gjort det sikkert for de ansatte især i psykiatrien at gå på arbejde. Jørgen True

Af Mette Boysen
Nyhedsredaktør

Annonce

Sikkerhed er et vigtigt krav til Kommunernes Landsforening (KL) og Danske Regioner i de kommende overenskomstforhandlinger.

Derfor har FOA stillet krav til forhandlingsmodparten KL og Danske Regioner om øget sikkerhed og tryghed i ansættelsen for social- og sundhedspersonale. Kravet kommer efter flere episoder, hvor ansatte i blandt andet psykiatrien er blevet udsat for vold og trusler.

”Vi har set stigende vold inden for psykiatrien. Og fem drab inden for kort tid. Vores medlemmer skal trygt kunne gå på arbejde og vide, at de kommer hjem til deres familie igen,” siger formand for social- og sundhedssektoren i FOA, Karen Stæhr.

Læs også: Løn bliver det allervigtigste tema i forhandlinger

”Arbejdsgiveren skal være med til at sikre et trygt og sundt arbejdsmiljø, og i det ligger selvfølgelig, at der skal være den nødvendige sikkerhed for medarbejderne. Der er mange medlemmer, der tror, at vi kan forhandle normeringer, men det kan vi ikke i disse forhandlinger,” siger Karen Stæhr.

Læs også: Kommunerne vil give sosu’er mere i løn

Videreuddannelse skal give højere løn
Derudover er et vigtigt krav fra FOA, at social- og sundhedspersonale bliver sikret en lønfremgang, når de vælger at videreuddanne sig.

Det betyder, at hvis en social- og sundhedshjælper vælger at uddanne sig til social- og sundhedsassistent, skal vedkommende have en bedre løn, når han eller hun er færdiguddannet uanset, hvilken løn vedkommende havde som social- og sundhedshjælper. Det er ikke nok, at de ansatte bliver sikret mod at gå ned i løn.

”Det er da højst ejendommeligt, at social- og sundhedshjælpere, der uddanner sig til assistenter går ned i løn, når de er færdige. Det er demotiverende for enhver. Og lige nu råber man på især social- og sundhedsassistenter. Det er vores opgave at sikre, at når nogen vil læse videre, skal de ikke gå ned i løn,” siger Karen Stæhr og fortsætter:

”Det skal være sådan, at når man tager mere uddannelse, så lønner det sig. Det er en motivationsfaktor,” siger Karen Stæhr.

I forhold til lønstigninger, har FOA stillet krav om, at alle faggrupper, der er omfattet af overenskomsten for social- og sundhedspersonale skal stige i løn.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev