Annonce

Minister: Enkeltsager skal ikke føre til nye krav om  dokumentation

Frygten for at begå fejl har affødt unødvendig dokumentation, mener innovationsminister Sophie Løhde (V). Hun ønsker et opgør med nulfejls-kulturen.

Annonce

"Hvis ikke, man har begået fejl, har man nok ikke vovet pelsen i forhold til at flytte noget," siger innovationsminister Sophie Løhde fra Venstre.  Jørgen True

Af Mette Boysen
Nyhedsredaktør

Annonce

Angsten for at begå fejl har medført, at nye krav om dokumentation er vokset frem på alle mulige tænkelige planer. Og det er der behov for at få gjort op med. 

Det mener innovationsminister Sophie Løhde (V).

“Vi har en ekstrem nulfejls-kultur i den offentlige sektor. Vi begynder at registrere og dokumentere ting, som ingen har bedt om, fordi vi er bange for at blive anklaget for at have begået en fejl,” siger Sophie Løhde.

En måde at ændre på den kultur er ved at bremse enkeltsagers indflydelse på udviklingen af regler og love.
 
“Vi skal stoppe med at lave nye regler, når vi har en enkeltsag i den offentlige sektor. Jeg plejer at sige, at en måde at få bedre styring i den offentlige sektor er ved, at politikerne lærer at styre sig selv,” siger Sophie Løhde og fortsætter:
 
“Med det mener jeg, at når vi har en enkeltsag, skal alle andre ikke underlægges nye regler eller kontrolregimer i forsøget på at rette op på en fejl, der var ét sted. Enkeltsager har det med at blive sager for flertallet i stedet for det, det er: en enkeltsag,” siger Sophie Løhde.
 

Der skal være plads til at fejle

Hun mener, at der skal være bedre plads til at fejle.
 
“Hvis ikke, man har begået fejl, har man nok heller ikke vovet pelsen i forhold til at flytte noget. Der skal være plads til at begå fejl uden at blive hængt til tørre. Jeg tror ikke, at nogen begår fejl med vilje,” siger Sophie Løhde.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev