Annonce

Gina Liisborg

Debat 

Klumme: Lyt til de sande eksperter


Langt om længe er rengøringsarbejdet ved at blive taget alvorligt. Og med god grund, så vi kan undgå, at patienter dør på grund af sygehuserhvervede infektioner.

Annonce

Jeg er så glad for, at der endelig er kommet nogle ensartede retningslinjer for rengøring i offentlige institutioner. Det har vi efterspurgt længe, skriver Gina Liisborg, der er formand for Kost- og servicesektoren i FOA. Jørgen True

Af Gina Liisborg
Sektorformand

Annonce

Rengøring er ikke noget, kun skrivebordsgeneraler har forstand på at planlægge. Dem, der udfører arbejdet i hverdagen, har en ekspertise, som det er klogt at inddrage. Derfor er vi i sektoren stolte over, at medlemmer, der klarer rengøringen på Rigshospitalet Glostrup, er med til at implementere NIR.

NIR er forkortelsen for de nye Nationale Infektionshygiejniske Retningslinjer. Jeg er så glad for, at der endelig er kommet nogle ensartede retningslinjer for rengøring i offentlige institutioner. Det har vi efterspurgt længe, så nu håber jeg, at alle hospitaler, lægeklinikker, børneinstitutioner og plejehjem vil bakke op og begynde at bruge de nye retningslinjer.

Rengøring er ikke noget, kun skrivebordsgeneraler har
forstand på at planlægge.

Gina Liisborg, sektorformand

Rigshospitalet Glostrup har som det første afprøvet NIR og er nu i gang med at udarbejde en vejledning i, hvordan hospitalsrengøring skal udføres på den rigtige måde. 

Serviceassistenterne er heldigvis blevet inddraget, så vejledningen bliver skrevet i et sprog, som er forståeligt for os alle. En vejledning skal være præcis og overskuelig og indeholde illustrationer, så alle kan se, hvordan arbejdet skal gøres. Det får vi – med serviceassistenternes hjælp.

Men først og fremmest er det godt for både patienter og andre borgere, at der er kommet fælles retningslinjer. Det er tegn på, at rengøringsarbejdet er ved at blive taget alvorligt. Og med god grund, så bakterier bliver holdt nede. Tusindvis af mennesker dør hvert år på grund af sygehuserhvervede infektioner. Det skal vi undgå i fremtiden, og grundig rengøring er en af måderne.

Klummen har været bragt i den trykte udgave af Fagbladet FOA

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev