Annonce

Mogens Bech Madsen

Debat 

Klumme: Flere ansatte til omsorg søges


FOA har fået kortlagt hverdagen i daginstitutionerne, og igen viser det sig, at der er for lidt tid til at yde omsorg over for børnene.

Annonce

Alle taler om, hvor vigtig den tidlige indsats er. Derfor er det ikke godt nok, når personalet ofte oplever, at der ikke er tid til at trøste og hjælpe børn ind i en leg eller ud af en en konflikt, skriver Mogens Bech Madsen, der er formand for Pædagogisk Sektor i FOA. Jørgen True

Af Mogens Bech Madsen
Sektorformand

Annonce

Der er for lidt tid til at yde omsorg for børnene i vores daginstitutioner. FOA har siden 2010 spurgt ledere og ansatte i daginstitutioner, om de mener, at de kan yde den nødvendige omsorg for børnene. Og igen i 2017 svarer godt halvdelen af de ansatte, at det kan de ikke.

Det giver ingen mening, at alle, der interesserer sig for børneområdet – forskere, politikere, fagforeninger og andre – igen og igen taler om, hvor vigtig den tidlige indsats er, når vi stadig ikke kan sikre vores børn den helt almindelige omsorg, der skal til på en helt almindelig hverdag. Der er børn, der jævnligt oplever, at de ikke bliver trøstet, når de er kede af det, hjælp til at komme ind i en leg eller hjælp ud af en konflikt. Det er ikke godt nok.

Der er børn, der jævnligt oplever, at de ikke bliver
trøstet, når de er kede af det.

Mogens Bech Madsen, sektorformand

Godt halvdelen af de ansatte i daginstitutionerne oplever jævnligt, at de ikke har haft mulighed for at yde den nødvendige omsorg! Der er stadig politikere og kommunale embedsmænd, som mener, at der er tilstrækkeligt med ansatte i de danske daginstitutioner. Det er der ikke. 

FOA sender hvert år rapporten ‘Daginstitutionernes hverdag’ til kommunerne, hvor undersøgelser af skemalagt alenetid, børnegruppernes størrelse, de ansattes oplevelse af ikke at kunne yde tilstrækkelig omsorg med mere er samlet. 

KL og regeringen har skærpet deres fokus på de tidlige år i børns liv. Men FOA må fortsat insistere på, at der skal ansættes mere personale i vores daginstitutioner.

Klummen er bragt i den trykte udgave af Fagbladet FOA

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev