Annonce

Sten foran Lindegården

Tema: Vold i psykiatrien

Fagbladet FOA nomineret til journalistpris


Fagbladet FOA er nomineret til en journalistisk pris for afsløringer af farlige forhold i socialpsykiatrien før og efter de fem drab på fire år.  

Annonce

Fagbladet FOA har afsløret farlige arbejdsforhold op til og efter fem drab i socialpsykiatrien.  Det er mediet blevet nomineret til en journalistisk pris for. Jørgen True

Af Signe Højgaard
Journalist

Annonce

Fagbladet FOAs afsløringer af farlige arbejdsforhold på de socialpsykiatriske bosteder har udløst en nominering til Anders Bording-priserne 2017. 

Prisen uddeles en gang om året til specialmedier i flere forskellige kategorier. Fagbladet FOA er sammen med to andre medier nomineret til journalistprisen

Afsløringer af vold, våben og narko

Igennem et år har journalist på Fagbladet FOA Anders Ejbye-Ernst afdækket arbejdsforholdene på de socialpsykiatriske bosteder, hvor der er sket fire drab på fem år. 

I artikelserien har Fagbladet FOA blandt andet afsløret, at det både før og efter drabene flød med knive - i enkelte tilfælde endda også med skydevåben. 

Igennem aktindsigter hos alle de ansvarlige myndigheder har Fagbladet systematisk dokumenteret, at der tegner sig et hårdt arbejdsmiljø på både bosteder og psykiatriske hospitaler, hvor de ansatte bliver udsat for trusler og overfald. Det er endda kommet frem, at politiet ikke altid kommer, når medarbejderne ringer. 

I afdækningen er beboernes forhold også blevet undersøgt. Her har Fagbladet FOA bl.a. kunne dokumentere, at flere af beboerne er blevet udsat for seksuelle overgreb af stærke medbeboere. Fagbladet FOA har også kunne dokumentere, at vold og trusler mellem beboerne er udbredt, ligesom flere af beboerne er blevet afpresset af bander og andre kriminelle, der opsøger bostederne. 

Mange platforme

Artiklerne har været publiceret på mange forskellige medieplatforme. En del har været bragt i den trykte udgave af Fagbladet FOA, langt de fleste artikler er samlet på temasiden på Fagbladetfoa.dk, og derudover er artiklerne blevet delt på Facebook og Twitter og sendt ud via nyhedsbreve.

Artiklerne er blevet citeret i flere andre medier. I denne uge citerer DR for eksempel en artikel om personale, der ikke tør melde vold og trusler af frygt for repressalier.

Læs også: Hospitalsansatte anmelder ikke vold af frygt for 'repressalier'

Hvem der ender med at løbe med Anders Bording-priserne bliver afsløret på Københavns Rådhus den 23. juni.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev