Annonce

En kvinde står står iført blomstret trøje og pink cardigan, med hænderne foldet ned langs maven

Louise fik råd til drømmehuset - sparede 100.000 kroner op


Igennem et år sparede Louise Lykke Kristensen og hendes kæreste op for at få råd til en udbetaling til et hus.

Annonce

“Jeg havde et mål, og jeg kæmpede. Man får det bedre med sig selv, hvis der er noget, man gerne vil opnå, og man er på vej,” siger pædagogisk assistentelev Louise Lykke Kristensen. Jørgen Stamp

Af Lis Hornø
Journalist

Annonce

“Før løb jeg ud som et lyn næsten hver dag for at købe tøj og sko. Det var, hvad jeg brugte penge på,” siger Louise Lykke Kristensen, der er pædagogisk assistentelev.

Hun og kæresten Mikkel boede hos hans forældre og havde kig på et hus til næsten en million. Banken sendte dem hjem for at spare op.

Læs også: Sådan får du råd til drømmeboligen

“Vi havde ikke rigtig nogen udgifter, så jeg lagde 2.500 kroner til side om måneden, min kæreste lagde 10.000. Vi kunne godt mærke det, men vi var også glade, for hvis ikke vi sparede op, ville der gå flere år, før vi kunne få vores eget.”
80

procent af ejerboligens pris kan lånes i et realkreditinstitut. Resten skal finansieres med opsparing og banklån. 

Kilde: Formand for Danske Boligadvokater, Jan Schøtt-Petersen
Louises forældre hjalp med at lave pengekuverter, så hun kunne styre forbruget. Efter et år stod der over 100.000 på kontoen, og de to unge købte huset i Jerslev ved Kalundborg. 

“Jeg havde et mål, og jeg kæmpede. Man får det bedre med sig selv, hvis der er noget, man gerne vil opnå, og man er på vej. Jeg bruger lige så mange penge som før, men bruger dem mere fornuftigt.”

Tænk ti år ud i fremtiden

Som tommelfingerregel udgør omkostninger ved køb og salg samlet 10 procent af boligens værdi. Altså 100.000 kroner for et hus til en million. Risikerer du at sælge om mindre end 5-10 år, fordi du flytter egn, eller boligen bliver for lille, bør du overveje købet en ekstra gang.

Kilde: Formand for Danske Boligadvokater, Jan Schøtt-Petersen

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev