Annonce

En kvinde i hvid uniform, iført blå plastic handsker,  flytter rugbrødsmadder fra et fad ned i plasticæske. Imens står en dame, iført mørkt tøj og briller, og kigger på.

Her får patienterne madpakke med hjem


I Randers får patienter en madpakke med, når de bliver udskrevet.

Annonce

På Regionshospitalet i Randers får patienterne tibud om at få en madpakke med hjem, når de bliver udskrevet. Niels Åge Skovbo

Af Ingrid Pedersen
Journalist

Annonce

Mange har oplevet at komme hjem til et tomt køleskab efter et hospitalsophold. Det problem har man løst på Regionshospitalet i Randers, hvor flere end 100 patienter hver uge får en madpakke med hjem.

Siden i sommer har serviceassistenterne sørget for at pakke en madpakke til dem, der ønsker det, når de bliver udskrevet. Ordningen startede som et forsøg i akutmodtagelsen, men blev så stor en succes, at den nu er bredt ud til hele hospitalet.

Læs også: Madpakker spreder glæde 

Har patienterne ikke noget, der er frisk og spiseligt derhjemme, bliver de tilbudt en lille madpakke med tre – eller flere – stykker smørrebrød fra frokostbordet. Ingen skal sendes hjem fra hospitalet uden udsigt til noget spiseligt derhjemme.
3

stykker smørrebrød lyder tilbuddet på. Det kan boksen rumme – men man kan godt få mere, hvis man kan spise det.

Ikke selvhjulpne

Mange patienter er småtspisende, underernærede ældre, og selv om madpakken er et tilbud til alle, er den særlig vigtig for dem.

”De bliver sendt hjem fra hospitalet uden at være selvhjulpne og har hverken familie eller hjemmehjælp, der kan sørge for et måltid, når de kommer hjem,” siger kostkonsulent Ulla Høegh, der sammen med cheføkonoma Mona Carøe Jensen fik idéen til at tilbyde patienterne på akutmodtagelsen en madpakke.

Ingen udgift

Det er fuldkommen uproblematisk at tilbyde madpakkerne, for der er alligevel mad tilovers fra frokosten. Den står i køleskabet til madpakkerne bliver pakket – og ville være blevet kasseret, hvis ikke patienterne fik den med hjem.

Stigende efterspørgsel

Hver uge siger i gennemsnit 110 patienter ja tak til maden. Der er stor forskel fra dag til dag, hvor mange der ønsker mad med hjem, men antallet er stigende.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev