Annonce

Fem mennesker sidder på gulvet ovenpå nogle yoga-måtter, hvor de strækker ud med et plastic bånd

Flemming sagde farvel til krampe og smerter


Færre smerter, mere morgenfrisk og et godt grin i ny og næ. Det er nogle af gevinsterne ved at dyrke yoga i arbejdstiden. Det har FOA-medlemmer i Gladsaxe erfaret.

Annonce

De er blevet mere smidige, får grinet sammen, og så er det ret hyggeligt at dyrke yoga med sine kolleger, mener Flemming Olsson (nr. to fra højre).  Mikkel Østergaard

Af Morten Olsen
Journalist

Annonce

Smerterne er færre, og krampen, der plejede at plage ham hver aften, er helt forsvundet for Flemming Olsson. Det skete efter han begyndte at dyrke yoga i arbejdstiden.

”Jeg har haft smerter mellem skulderbladene og i nakken, hvor jeg har en diskusprolaps, og det er klart blevet bedre. Før i tiden fik jeg ofte krampe i mine tæer, når jeg lagde mig til at sove, men efter jeg er begyndt til yoga, er det faktisk helt forsvundet,” forklarer teknisk servicemedarbejder Flemming Olsson.

Han har selv været en af fortalerne for, at yoga skulle være en del af sundhedsordningen i Intern Service i Gladsaxe, hvor der nu der oprettet et rent mandehold, som han er en del af.

”Det er ret hyggeligt. Det er bare en form for gymnastik, så det er ganske normalt, hvis man vil have noget motion. Man griner da lidt en gang imellem, for eksempel, hvis der er en, der begynder at snorke, fordi han falder i søvn under de femten minutters afslapning, der er til sidst,” fortæller han.

Læs også: Yoga giver bedre helbred og færre sygedage

Yoga kan forebygge skader i hverdagen
Yoga er med til at gøre medarbejderne mere smidige og være mere opmærksomme på, hvordan de bruger kroppen i hverdagen, der byder på tunge løft for betjentene og monotone bevægelser for rengøringspersonalet. Det har hjulpet tilsynsassistent Benjamat Sriyongyos. Hun har daglige ansvar for rengøringen på rådhuset, hvor hun har eget rengøringsområde og står for varebestilling, kundedialog og planlægning af hovedrengøring.

”Vi arbejder mange timer hver dag, hvor vi ikke har tid til at strække ud, så derfor er det rigtig godt, at have den her ordning. Vi ved jo ikke selv, hvordan man skal gøre, så det er rart, at der er nogen der kan vise os det,” siger hun.

Benjamat Sriyongyos tilføjer, at hun generelt bare har fået en bedre hverdag.

”Jeg føler, jeg har mere energi. Jeg kan også mærke det, når jeg står op om morgenen, så er jeg meget mere frisk, end jeg var tidligere.”

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev