Annonce

Sølvgrå bil pakeret ved vej i skyggen af en række træer

Tema: Konflikt mod DK-Pleje

Kommune fyrer DK-Pleje for kontraktbrud

Det skandaleramte private plejefirma DK-Pleje er blevet opsagt i endnu en kommune. Lyngby-Taarbæk Kommune har ikke længere tillid til firmaet.

Annonce

Færre af det private plejefirma DK-Plejes biler kommer ud af køre i fremtiden. Firmaet har på kort tid mistet opgaverne i tre kommuner.  Jørgen True

Af Finn Danielsen
Journalist

Annonce

Lyngby-Taarbæk Kommune vil ikke længere samarbejde med det private firma DK-Pleje. Det har kommunen besluttet efter ”dialog” med firmaet.

Beslutningen begrundes med, at DK-Pleje har brudt kontrakten med kommunen på to områder:

• Firmaet har ikke opfyldt den arbejdsklausul i kontrakten, der skal sikre de ansatte løn- og ansættelsesvilkår på niveau med kollektive overenskomster på området, det vil sige FOAs overenskomst.

• Firmaet har haft en uautoriseret sygeplejerske ansat. Det er et krav i kontrakten, at DK-Pleje skal have ansatte med sygeplejerske-kompetencer, og autorisationen er en forudsætning for at kunne arbejde som sygeplejerske.

Ude af tre kommuner

Fagbladet FOA har i flere artikler beskrevet de problematiske ansættelsesforhold i DK-Pleje og afdækket, at ingen sygeplejersker er ansat til trods for, at det er et krav i flere af de kommuner, firmaet samarbejder med.

Tidligere ansatte: Kaos i privat plejefirma

Sygeplejerske uden autorisation i DK-Pleje
  
Samarbejdet mellem DK-Pleje og Lyngby-Taarbæk Kommune ophører med stort set omgående virkning, ved udgangen af august måned.

”Vi finder det vanskeligt fortsat at have et tillidsfuldt samarbejde med DK-Pleje efter de kritisable forhold, vi har oplevet,” siger Bodil Kornbek, der er formand for Social- og Sundhedsudvalget i Lyngby-Taarbæk Kommune.

DK-Pleje har dermed på kort tid mistet sine opgaver i tre kommuner, Høje-Taastrup, Brøndby og altså Lyngby-Taarbæk. Gladsaxe kommune har givet firmaet en advarsel og overvejer samarbejdet. DK-Pleje udfører fortsat arbejde for Gentofte og Herlev Kommune.

DK-Pleje

DK-pleje udfører dele af hjemmeplejen og rengøringsopgaver hos borgere i kommuner, der har aftalt samarbejde med firmaet. FOA har varslet konflikt mod DK-Pleje fra 1. september, fordi firmaet afviser at tegne overenskomst med forbundet. En række LO-forbund har endvidere varslet sympati-konflikt mod DK-Pleje.

Annonce

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev