Annonce

Bil fra plejefirmaet DK-Pleje

Tema: Konflikt mod DK-Pleje

Sygeplejerske uden autorisation i DK-Pleje


Lyngby-Taarbæk Kommune skærper nu kursen overfor det private plejefirma DK-Pleje, fordi det viser sig, at firmaet har ansat en udkørende sygeplejerske uden autorisation.

Annonce

Det private plejefirma DK-Pleje har haft en sygeplejerske uden autorisation ansat. Det får Lyngby-Taarbæk Kommune til at hasteindkalde til et møde om sagen. Jørgen True

Af Lars Borking
Journalist

Annonce

Det var et krav fra Lyngby-Taarbæk kommune, at DK-Pleje havde ansat en sygeplejerske fra den 1. maj. Nu viser det sig, at sygeplejersken, som DK-Pleje ansatte, ikke havde nogen autorisation.

"Det her er så alvorlig en sag, at vi bliver nødt til at handle på den. Derfor indkalder vi nu social- og sundhedsudvalget til ekstraordinært møde på onsdag," siger Bodil Kornbek (S) formand, Social- og sundhedsudvalget til Fagbladet FOA.
 
Lyngby-Taarbæk kommune har for nylig vurderet, at det private plejefirma ikke lever op til kommunens arbejdsklausul. Kommunen har derfor bedt om en plan for, hvordan firmaet vil leve op til reglerne og bagudrettet kompensere de medarbejdere, der har arbejdet under for dårlige vilkår. Nu kommer sagen om sygeplejersken oveni.

"Der er igen sået tvivl her om, hvorvidt kontrakten er overholdt," siger Bodil Kornbek.
 

Så ikke skyggen af en sygeplejerske

Fagbladet FOA har været i kontakt med flere tidligere gruppeledere, der samstemmende fortæller, at de aldrig har hørt om en sygeplejerske i DK-Pleje.

"Det er simpelthen så grinagtigt, at ledelsen påstår, at vi havde en sygeplejerske ansat. Hende har vi aldrig set skyggen af," siger Betina Brøgger, der var gruppeleder i firmaet, indtil hun gik ned med stress for lidt over en måned siden. 

Samme historie fortæller Charlotte Groth, der arbejdede som gruppeleder hele maj måned.

"Der var ingen sygeplejerske i DK-Pleje. Det er decideret forkert," siger Charlotte Groth.
De tidligere gruppeledere kender godt personen, som DK-Pleje har postuleret var deres sygeplejerske.

"Hun kom til jobsamtale som gruppeleder, men så fandt ledelsen ud af, at hun ikke havde nogen autorisation, og så blev hun ansat som nattevagt i stedet," fortæller tidligere gruppeleder Liv Schuwendt.

Brugte kommunens sygeplejerske

Liv Schuwendt var ansat i DK-Pleje indtil slutningen af maj 2016. Gruppelederne havde et indgående kendskab til firmaet, og havde der været ansat en sygeplejerske, ville de have vidst det.

En anden medarbejder fra DK-Pleje, som gerne vil være anonym af frygt for direktørens reaktion, fortæller:

"Jeg har aldrig set en sygeplejerske i DK-Pleje. Vi kontaktede kommunens sygeplejerske, hvis der var problemer," siger den anonyme medarbejder, der arbejdede i DK-Pleje i juni og juli.
 
Direktør i DK-Pleje Benjamin Ait Ahmet ønsker ikke at udtale sig til Fagbladet FOA.
 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev