Annonce

Bagenden af en bil fra DK-Pleje.

Tema: Konflikt mod DK-Pleje

Alvorlig kritik af fagligheden i DK-Pleje

Flere tidligere medarbejdere står nu frem og fortæller om store problemer med fagligheden i DK-Pleje. Kommunens sygeplejerske har indberettet firmaet for omsorgsvigt. 

Annonce

Der har været flere eksempler fremme på borgere, der er blevet svigtet af DK-Pleje, og senest er det kommet frem, at der var ansat en sygeplejerske uden autorisation. Jørgen True

Af Lars Borking
Journalist

Annonce

Først på ugen kom det frem, at DK-Pleje havde ansat en sygeplejerske uden autorisation.
Nu viser det sig, at en kommunalt ansat sygeplejerske fra Lyngby-Taarbæk kommune har udtrykt alvorlig bekymring over fagligheden i plejefirmaet ligesom en række nuværende, og tidligere medarbejdere advarer om for ringe kvalitet i plejen.
 

Læs også: Sygeplejerske uden autorisation i DK-Pleje

En ældre kvinde lå med en gennemvåd tisseble, da en sygeplejerske fra Lyngby-Taarbæk Kommune blev tilkaldt af medarbejderne fra DK-Pleje. Det viser en aktindsigt, som Fagbladet FOA har gennemgået.
 

Læs også: Nedlukning i 69 kommuner: Det betyder det for dig

Kommunens sygeplejerske valgte at skrive en indberetning til kommunen, hvor hun konkluderede, at medarbejderne fra DK-Pleje ”på ingen måder er kompetente.”
 

Uacceptabelt fagligt niveau

Til Fagbladet FOA fortæller både nuværende og tidligere ansatte, at medarbejderne i DK-Pleje ofte mangler ordentlig uddannelse og oplæring. En nuværende medarbejder fra DK-Pleje, som gerne vil være anonym af frygt for direktørens reaktion, siger:
 
"Jeg har oplevet adskillige gange, hvordan ufaglærte er sendt ud til meget krævende opgaver uden at have fået reel oplæring. Det har været at skifte stomiposer, uddeling af medicin og vask af borgere med kateter." 
  

Manglende prioritering af faglighed

Medarbejderens udsagn bakkes op af fire tidligere gruppeledere, der alle har oplevet, hvordan arbejdspres og manglende prioritering af oplæring, er gået ud over fagligheden.
 
"Det var for ofte, at kvaliteten ikke var i orden," siger Betina Brøgger, der arbejdede som gruppeleder i firmaet indtil slutningen af maj. 
 
Direktør i DK-Pleje Benjamin Ait Ahmed har ikke ønsket at udtale sig til Fagbladet FOA.
 

Annonce

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev