Annonce

Kamera sladrer om buler i sosu-biler


Efter kommune har indført nøgleskabe i hjemmeplejen, er antallet af bilskader skrumpet gevaldigt. Medarbejderne roser tiltaget.

Annonce

De ansatte i hjemmeplejen i Slagelse skal nu logge ind, før de får nøglen til hjemmeplejebilen. Dermed er der altid styr på, hvem der har hvilken bil. Kommunen forsikrer, at nøgleskabene ikke er indført på grund af mistillid til medarbejderne. Rasmus Handberg Baunegaard Nielsen

Af Rasmus Handberg
Journalist

Annonce

For mange skrammer og buler i hjemmeplejens biler i Slagelse fik kommunen til at tænke alternativt. I USA fandt de såkaldte nøgleskabe, der bruges af amerikanske bilforhandlere. 

Nu står skabene også i hjemmeplejen i Slagelse. Det betyder, at medarbejderne i dag logger ind med id-kort, før de får udleveret bilnøglen – og på samme måde logger ud, når de afleverer. Dermed er der altid styr på, hvem der har hvilken bil, og skabet tager ovenikøbet et billede, hver gang der logges ind. 

Selvom tiltaget kan virke som et udtryk for mistillid til medarbejderne, er personalet glade for skabene. Det giver nemlig en ekstra sikkerhed i forhold til det gamle system, hvor medarbejderne skrev i en kalender.

“Hvis jeg for eksempel tog en bil i forgårs, og den næste, der tog bilen glemte at notere det i kalenderen, og der kom en skade på bilen, så ville det se ud som om, at det var mig. Men med det nye system kan du ikke glemme at registrere dig, for det sker automatisk,” siger social- og sundhedsassistent i hjemmeplejen Ria Lynge Nielsen til Fagbladet FOA.

Hun oplever, at hun og kollegerne er blevet mere ansvarsbevidste.

“Man er mere opmærksom, fordi man selvfølgelig gerne vil aflevere bilen i god stand,” siger hun.

Langt færre skader

Antallet af skader blev halveret i det område, hvor kommunen testede systemet. De gode resultater fik kommunen til at udbrede nøgleskabene til hele hjemmeplejen.

“De har allerede tjent sig selv ind igen, og de penge, vi sparer, kan vi bruge på bedre service til borgerne, som vi alle sammen er interesserede i,” siger sekretariatsleder i Center for Social og Omsorg i Slagelse Kommune Randi Mølager til Fagbladet FOA. Hun har ligesom Ria Lynge Nielsen ikke hørt om utilfredse medarbejdere. 

I videoen øverst kan du se, hvordan nøgleskabet ser ud, og hvordan det fungerer.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev