Annonce

dk-kort kommuner med eller uden beredskabsplan ved hjemmeplejekonkurs

Tema: Konkurser i private plejefirmaer

Tjek de konkursplagede kommuner uden nødplan

Kun 2 ud af 3 kommuner har udformet en beredskabsplan til at håndtere konkurser stik mod anbefalinger fra flere fronter.

Annonce

De røde prikker viser kommuner uden en beredskabsplan til at håndtere en plejekonkurs. De grønne viser kommuner med en beredskabsplan. Alle kommuner på kortet har tidligere oplevet mindst én konkurs blandt deres leverandører af hjemmepleje. Rasmus Handberg Baunegaard Nielsen

Af Rasmus Handberg
Journalist

Annonce

Både Kommunernes Landsforening (KL), Kammeradvokaten og FOA anbefaler kommunerne at udforme planer for, hvordan konkurser håndteres, hvis private plejefirmaer krakker.
  
 
“Det er vigtigt, at kommune og leverandør allerede fra begyndelsen af samarbejdet har lagt en konkret plan for håndtering af en evt. konkurs eller konkurslignende situation,” lyder det i anbefalingen fra KL, der er lavet i samarbejde med Dansk Industri og Dansk Erhverv.
 
Alligevel er det kun ni ud af 29 kommuner, som tidligere har oplevet en konkurs, der har fulgt anbefalingerne, viser en rundringning til kommunerne, som Fagbladet FOA har lavet.
 
 

Ikke nødvendigt

I Randers forklarer kommunen, at de ikke har mange borgere i private firmaer, hvorfor de ikke mener, at en beredskabsplan er nødvendig. 
 
"Jeg kan godt se, at det er en udfordring for kommuner med mange borgere privat. Men det har vi ikke, og det er jeg glad for," lyder det fra Leif Gade til Fagbladet FOA. Han er formand for Sundheds- og omsorgsudvalget i Randers Kommune.
 
Ved fagbladets rundringning oplyser kommunerne Odense, Næstved, Fredericia og Gribskov samt Halsnæs, at en beredskabsplan er på trapperne.

"Gribskov kommune har ikke formelt udarbejdet en beredskabsplan for konkurs hos en plejeleverandør, men har planer om at udarbejde en sådan på baggrund af de erfaringer, der blev gjort i forbindelse med Bonderosens (tidligere plejefirma, red.) konkurs," skriver kommunens Kvalitets- og udviklingschef Lone Teglbjærg i en mail til Fagbladet FOA.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev