Annonce

FOA harcelerer over fyring


Det er tåbeligt at fyre en dagplejer for derefter at ansætte en ny kun 4,5 kilometer væk, lyder det fra FOA.

Annonce

En gruppe dagplejebørn og forældre skal snart sige farvel til deres faste dagplejer, da hun er blevet fyret. En tåbelig fyring, mener FOA. Colourbox

Af Rikke Jung Rasmussen
Journalist

Annonce

Fuldstændigt tåbeligt. Så kontant lyder dommen over Hedensted Kommunes beslutning om at fyre en mangeårig dagplejer og ansætte en ny kun 4,5 kilometer væk.

Ifølge kommunen er et faldende børnetal årsag til, at dagplejeren skulle afskediges. Desuden bor hun i et skoledistrikt med manglende efterspørgsel på dagplejere – nemlig i Barrit, mens den nyansatte dagplejer bor i Hornsyld Skoledistrikt.

Argumentationen holder dog ikke, mener afdelingsformand i FOA Horsens Lone Dybdal.

Giver ingen mening

”Det er udtryk for et voldsomt bureaukrati, hvis man fyrer en dagplejer og vælger at ansætte en ny 4,5 kilometer væk. Det giver ikke nogen mening,” siger Lone Dybdal til Fagbladet FOA.

FOA Horsens behandler sagen på vegne af den afskedigede dagplejer, og det er Lone Dybdals håb, at kommunen vil omgøre beslutningen.

”Hvis den nye ansættelse var sket 40 kilometer væk, så kunne jeg bedre forstå det. Men denne sag er fuldstændig tåbelig,” siger afdelingsformanden.

Stabil og loyal

Børn og forældre er tilsyneladende heller ikke tilfredse med fyringen. I et vredt opslag på Facebook lufter én af forældrene, Katrine Laugesen, sine frustrationer over kommunens beslutning.

”I de fem år, hun (dagplejemoren, red.) har passet vores tre børn, har hun været syg én gang og har altid afholdt sin ferie og fridage med stort hensyn til vores behov og muligheder. Altså har hun været en stabil og meget loyal medarbejder for kommunen,” skriver Katrine Laugesen i opslaget, der er blevet delt mere end 600 gange.

Dagplejemoderen har ikke ønsket at udtale sig til denne artikel på grund af den verserende sag med kommunen.

Det har ikke været muligt at træffe hverken formanden for Udvalget for Læring Ole Vind eller kommunens chef for læring Rene Gotfredsen Nielsen for en kommentar.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev