Annonce

familie om sommeren spiser picnic

Tema: Din ferie

Fagbladet FOAs ferieguide: 15 rabatter til familieferien


Står sommerferien i familiens tegn, er der en masse gode tilbud at indhente hos FOAs samarbejdspartnere. Fagbladet FOA har samlet de bedste tilbud her.

Annonce

Står sommerferien på dansk idyl, er der mange steder I som familie kan spare på ferieaktiviteterne. Colourbox

Af Simone Kjølbye-Dam
Journalist

Annonce

Sommerferien står lige for døren. Og hvis I skal blive inden for de danske grænser, er der mange ting at tage sig til som familie – og hvorfor ikke spare lidt penge, nu hvor I er i gang?

Som medlem af FOA er der en masse gode tilbud at indhente hos FOAs samarbejdspartnere, PlusKort og Forbrugsforeningen. Du kan hente Pluskortet her.
 
Fagbladet FOA guider her til en række aktiviteter, som kan forsøde din danske sommerferie med familien til en fordelagtig pris.

God fornøjelse – og god sommer!

Karrusel i forlystelsespark
Den folkekære, københavnske forlystelsespark Tivoli får gang i adrenalinen, når man indtager de gamle, grønne lædersæder i den gamle rutsjebane, bliver rundtosset i jubilæumsforlystelsen Tik Tak eller får lov til at se København fra oven i Himmelskibet. Som altid kan dig og familien få rabat i Tivoli på entrébilletter til voksne og børn, samt på turpas og Turpas PLUS med dit PlusKort.

Ligeledes kan du i Tivoli Friheden få rabat med dit PlusKort. Placeret i Smilets By, Aarhus, kan I nyde forlystelser, deres nye musikkoncept, Summer Session, med en masse koncerter i løbet af sommeren og blomsterfestival fra den 1. juli.

Ligger du vejen forbi temaforlystelsesparkerne LEGOLAND og BonBon-Land, er der også mange penge at spare. I LEGOLAND, som består af mere end 80 millioner LEGO-klodser, kan du denne sommer som noget nyt opleve Gurli Gris, forvente vilde sug i forlystelserne og masser af fantasifuld leg med de firkantede klodser. I slikforlystelsesparken, BonBon-Land, er der forlystelser til de helt små og for hele familien, hvor I kan prøve kræfter med Nordens længste raftingbane; Bæver Rafting, Vandrotten eller måske Søløven.

Danmarks – og verdens – ældste forlystelsespark, Bakken, ude i Dyrehavsbakken ved Klampenborg byder også på underholdning for hele familien. Her kan du kombinere dit besøg med en skovpicnic eller en tur rundt i Dyrehaven i hestevogn. I forlystelsesparken finder I desuden et væld af forlystelser, spil, restauranter og barer samt gratis underholdning. Der er som altid gratis entré og 20 procent at hente på turpas som medlem af PlusKort.

 
Klatrebane i skov
Er I mere til natur og skov, er der også procenter at spare andre steder i det danske sommerland.

Hos GoMonkey, som har fire klatreparker spredt ud over hele Danmark, er der garanteret klatring, lange svævebaner, sus i maven og masser af sjov. Banerne strækker sig fra halvanden til 23 meters højde, og der er dermed noget til enhver smag. Med dit PlusKort kan du både bestille klatring, men også pakkeløsninger ved fødselsdage og andet.

I WOW PARK kan du også finde klatreudstyret frem, hvis familien skal boltre sig i en af de to legeparker placeret inde i skoven i Billund eller Skjern. Parkerne inviterer til leg i trætopslegehuse, rutsjebaner, hoppenet, underjordiske huler, labyrinter og meget, meget andet.

Som medlem hos Forbrugsforeningen kan du opleve Labyrinthia i Them og spare 19 procent på entrébilletterne. Her findes der labyrinter en masse – 3D-labyrint, balance-labyrint og vand-labyrint for bare at nævne et par stykker. Du kan altså få nogle sjove oplevelser og udfordrende timer og samtidig få masser af frisk luft og motion.


Akvarie med fisk
Er I mere til at kigge på de mange dyrearter, der findes i Danmark såvel som i udlandet, er der også flere af landets akvarier og zoologiske haver, som I kan besøge med rabat.

Med PlusKort kan du tage familien under armen og tage et smut i Københavns ZOO med 13 procent på entrébilletterne. Her kan I opleve alverdens eksotiske dyr såvel som husdyrene i Børnezoo. Og som noget helt nyt, kan I, hvis I alligevel befinder jer vest for Storebælt, også få rabat i Aalborg ZOO. Her kan I glæde jer over de mange dejlige dyreunger, der er i haven, og i år er der særlig grund til at besøge rovdyrhuset, hvor de syv asiatiske løveunger holder til.

Nordsøen Oceanarium, som er Nordeuropas største akvarium, beliggende i Hirtshals, er en af topattraktionerne i Danmark for hele familien. Her kommer I i nærkontakt med havet og dets beboere, såsom hajer, legesyge sæler og stimevis af andre fisk.

Lidt sydligere i AQUA i Silkeborg kan I møde fascinerende danske dyr, som folder sig ud i naturlige omgivelser. Der er ikke kun tale om vandglade dyr som de pelsede oddere, men også vaskebjørne, storke og vildsvineunger. I kan også opleve de kriblende dyr i mørkeakvariet, som huser padder, krybdyr og insekter.
Udover at få et indblik i dyrenes naturlige omgivelser, kan I også få masser af oplevelser med vand på vandlegepladsen.

Find rabatterne her: ZOO 13 %Aalborg ZOO 10-15 %Nordsøen Oceanarium 10 % og AQUA 20 %

Sporvogn
Kunne I også tænke jer at være lidt mere kulturelle, er der også muligheder for det.

Befinder I jer i Vestjylland, kan du med PlusKortet få 15 procent på billetten hos Ringkøbing Fjord Museerne. Her kan I blandt andet fra toppen af Lyngvig Fyr se ud over Vesterhavet, blive klogere på livet under Anden Verdenskrig i området eller gå på opdagelse i Fiskeriets Hus i Hvide Sande, hvor udstillinger viser byens og fiskeriets historie.

Hos Naturama er der også rabat ved køb af entrébilletten. Her kan I opleve det naturhistoriske museum med alle dets udstoppede dyr – primært fra Norden og Arktis. Der bliver desuden tilbudt spændende rundvisninger og særlige aktiviteter som dissektioner, shows, hands-on forløb og faglige foredrag.

Sporvejsmuseet i Skjoldenæsholm udstiller gamle sporvogne såvel som busser. I kan opleve den kollektive transport gennem tiderne fra slutningen af 1800-tallet og frem til i dag. Her kan du desuden få en masse sporvognsture med de forskellige funktionsdygtige sporvogne, der kører hver 10. minut.

Find rabatterne her: Ringkøbing Fjord Museerne 15 %, Naturama 9% og Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm 9%

Solnedgang ved strand
Har I brug for at leje transportmiddel for at komme rundt i sommerlandet eller et sted at bo væk fra hjemmet, er der også rabatter her at finde.

På Danhostel kan der spares 10 % på alle overnatninger, hvor der bydes på landsdækkende overnatning tæt på natur og attraktioner med familieværelser med plads til op til seks personer.

Også på Novasol kan der spares penge på leje af sommerhuse. Her kan få skåret 6 % af prisen i Danmark i højsæsonen, som er fra sidste uge i juni til og med anden uge i august.

Skal I derimod til solskinsøen, kan I spare penge på jeres ophold hos Nordbornholms Feriecenter. Centret er et alsidigt og familievenligt Feriecenter, der er beliggende i Nordbornholms naturskønne omgivelser, centralt placeret imellem de idylliske byer Hasle, Vang og Allinge.

Mangler I en bil til at transportere jer i, kan I både hos AVIS og SIXT få 15 procent ved billeje. Og der er også penge at spare, hvis I tanker hos Shell, hvor 28 øre bliver slået af literprisen.

Find rabatterne her: Danhostel 10 %Novasol 6-10 %Nordbornholms Feriecenter 15 %AVIS op til 15 %SIXT 15 % og Shell 28 øre/l.

Flere rabatter

Der er også mange flere rabatter at udnytte med dit medlemskab i PlusKort og Forbrugsforeningen. PlusKortet er gratis som medlem af FOA. Forbrugsforeningen er gratis det første år. Derefter koster det 132 kroner årligt.

Gå på opdagelse i deres kataloger her: PlusKort.dk // Forbrugsforeningen.dk

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev