Annonce

FOA skal stemme om formandsposten: Her er hvad, Mona og Diana vil lykkes med


Når FOA til november afholder den 6. ordinære kongres, skal de delegerede til urnerne og stemme om, hvem FOAs forbundsformand skal være.

Annonce

Tv. Mona Striib og th. Diana Jensen stiller begge op til forbundsformandsposten på FOAs ordinære kongres den 20.-23. november. Malte Kristiansen og Anna Louise Stevnhøj

Af Josephine Vedel
journalist

Af Laurits Eriksen
Journalist

Annonce

To kandidater stiller op til posten som forbundsformand, og derfor skal FOAs 581 delegerede til november træffe valget om, hvem der skal være forbundsformand i FOA.

Den ene kandidat er 63-årige Diana Jensen, der kommer fra afdelingen LFS i København. Den anden er siddende formand, 62-årige Mona Striib.

Afstemningen finder sted ved FOAs ordinære kongres, der afholdes fra den 20. til den 23. november i Aalborg Kongres & Kulturcenter.

Fagbladet FOA har spurgt de to kandidater, hvilken forskel de vil gøre for medlemmerne.

Diana Jensen

- Hvordan vil jeg som medlem mærke, at det er dig, der er formand for FOA? 
Som medlem vil du kunne mærke det på den måde, at FOA bliver skarpere på, hvad vi vil. Det betyder, at vi også bliver skarpere i medierne i forhold til, hvad vi ønsker os af samfundet. Lige nu ønsker vi kroner og øre, og vi ønsker solidaritet. Derfor skal vi bruge vores momentum til at skabe ordentlige arbejdsvilkår for medlemmerne.
 
- Hvad er FOAs vigtigste sag lige nu?
Som jeg ser det, har FOA to vigtige sager: Den ene handler selvfølgelig om løn- og overenskomstforhandlingerne. Dernæst handler det om de medarbejdere, der tager sig af samfundets svageste grupper. De har dårlige arbejdsvilkår og løn, og det skal vi gøre op med.
 
- Hvad skal du lykkes med?
Jeg vil gerne have, at vi får skabt en samfundsdebat om den ulighed, der er blevet skabt. For hvad er det for et samfund, vi ønsker? Ønsker vi, at de fleste mennesker skal have det godt? Eller ønsker vi som samfund, at de rigeste skal have mere. For når vi regner lønnen i procenter, bliver de rige altid rigere, og de fattige altid fattigere.
 

Mona Striib

- Hvordan vil jeg som medlem mærke, at det er dig, der er min formand?
Medlemmerne vil kunne mærke, at jeg længe har været i spidsen for FOA. Først som næstformand fra 2004, og siden som formand fra 2018. Jeg sidder helt tæt på, både i trepartsforhandlingerne og som formand for forhandlingsfællesskabet.
Med mig som formand vil medlemmerne se, at vi bid for bid får skabt de resultater, vi i den grad har brug for på medlemmernes vegne. Det handler både om besparelser på velfærd, og det handler om det nødvendige lønløft og arbejdsvilkårsløft.
 
- Hvad er FOAs vigtigste sag?
FOAs vigtigste sag er til enhver tid medlemmernes løn og arbejdsvilkår.
 
- Hvad skal du lykkes med som formand?
Jeg skal som formand lykkes med at få hul på bylden med, at velfærd bliver prioriteret i samfundet. Velfærden skal følge med velstandsudviklingen. På de indre linjer skal jeg lykkes med, at vi fortsat står sammen i FOA som et fællesskab. Lige fra medlemmerne på arbejdspladsen til de tillidsvalgte, til sektorer, til afdelinger og til forbund. Det skal kunne mærkes, at det er når, vi handler som et fællesskab, at vi får skabt resultater.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev