Annonce

Håndtryk

PenSam sælger PenSam Forsikring: Det betyder det for dig


Forsikringsselskabet Gjensidige overtager PenSam Forsikring. Læs, hvad det betyder for dig.

Annonce

Iason H. Johannessen, landechef for Gjensidige i Danmark (tv.) og Torsten Fels, koncernchef og adm. direktør PenSam-koncernen efter aftalen om salget af PenSam Forsikring til Gjensidige. ”De gunstige fordele for FOA-medlemmer bliver ført videre,” siger Torsten Fels. Pressefoto

Af Ida Østerlund
Journalist

Annonce

Omtrent 26.000 FOA-medlemmer får nyt forsikringsselskab, efter at PenSam Forsikring er blevet solgt til Gjensidige. Det blev offentliggjort mandag.

Men hvad betyder det for dig som FOA-medlem og forsikringskunde? Fagbladet FOA har spurgt Torsten Fels, administrerende direktør i PenSam.

Hvorfor skal PenSam Forsikring sælges?

”Fordi vi må erkende, at vi er et for lille forsikringsselskab, til at vi kan få økonomien til hænge sammen. Vi har haft underskud de sidste par år, og vi skal være væsentligt større end i dag, hvis det skal kunne løbe rundt. Derfor har vi truffet den beslutning, at det er bedre, at vi sælger det og laver et samarbejde som her,” siger Torsten Fels, koncernchef og administrerende direktør i PenSam om det samarbejde, som PenSam har indgået med forsikringsselskabet Gjensidige.

Hvad sker der så med min forsikring?

Salget af forsikringsselskabet er betinget af, at myndighederne godkender det, og det sker først senere på året. Frem til det fortsætter PenSam Forsikring som hidtil.

”Vi er i den situation, at sådan et salg skal myndighedsgodkendes, og det tager rigtig lang tid. Så det helt korte budskab er, at der sker ikke en pind lige nu. Vi forventer, at godkendelsen kan ligge en gang i november. På det tidspunkt overtager Gjensidige forsikringsselskabet, og først der skal man i gang med det praktiske,” siger Torsten.

Bliver min forsikring dyrere?

Det korte svar er nej, lyder det fra Torsten Fels.

Det lidt længere svar lyder sådan her:

”Vi har selvfølgelig aftalt nogle rammer omkring, hvad der skal gælde fremadrettet. Det vigtige er, at der fortsat vil være attraktive tilbud til forsikringskunderne. De vil ligge på linje med det, vi kender i dag, som PenSam Forsikring har tilbudt, og som også har ligget i FOA Fordele-konceptet på forsikringsområdet. Så de gunstige fordele bliver videreført,” siger han.

”Det betyder ikke, at der ikke kan blive pillet i noget som helst, men selve grundvilkåret skal ligge på det niveau, vi kender fra i dag. Der kan godt komme forskelle på nogle delelementer, men det bliver i det samme prisniveau. Kan der så være noget, der bliver lidt billigere og noget, der bliver lidt dyrere? Ja, det kan der godt. Og i øvrigt har vi jo en inflation af en vis størrelse, så det er jo ikke et spørgsmål om, at priserne står blikstille. Men de kommer ikke til at stige som følge af det her,” siger Torsten Fels.

Har salget af PenSam Forsikring betydning for resten af PenSam?

PenSam Pension, PenSam Holding og PenSam Bank, som også er en del af PenSam, kommer ikke til at blive påvirket af salget, siger Torsten Fels.

”Men det, vi kan se, som har en stor værdi for vores pensionskunder, er, når vi kan tilbyde dem noget attraktivt på bank- og forsikringsområdet. Vi har en meget høj kundetilfredshed, og den tilfredshed smitter af på pensionskassen. Derfor vil vi gerne holde fast i at kunne give et attraktivt tilbud, selvom det så ikke er vores eget,” siger Torsten Fels.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev