Annonce

lokalløn kort 2023 infogram

Tema: Lokalløn

Se kortet: Så store er de geografiske lønforskelle blandt husassistenter og køkkenpersonale


Nogle kommuner åbner posen med lokale lønkroner, mens andre ser ud til at have glemt, at lokalløn eksisterer.

Annonce

I bunden af artiklen kan du se, hvor stor den gennemsnitlige lokalløn er for en række af FOAs faggrupper i din kommune eller region. Infogram

Af Rasmus Handberg
Journalist

Annonce

23.000 kroner om året. Så stor er forskellen i lokalløn på den kommune, som giver mest, og den, der giver mindst til husassistenter og rengøring-/køkkenmedhjælpere.

Det seneste år har to ud af tre kommuner skruet op for lokallønnen, mens den er skrumpet i de resterende. Helt i toppen får husassistenter i Frederikshavn i gennemsnit 2.054 kroner hver måned i lokalløn. I Stevns er beløbet bare 132 kroner.

Læs også: Lokalløn: Her er de 13 begreber, som er gode at kende

De markante forskelle viser med al tydelighed, at der venter hårdt arbejde forude, siger Thomas Enghausen, næstformand i FOA.

”Nogle steder skraber man virkelig bunden, og man ser ud til at have glemt, at lokalløn er penge, som FOAs faggrupper selv har finansieret. Og de penge er ikke bare forsvundet, så vi skal ikke acceptere begrundelsen, at der ’ingen penge er at forhandle om’, for det passer ikke,” siger næstformanden.

I erkendelse af at en lang række af FOAs faggrupper ikke får tilstrækkelig lokalløn, søsatte FOA tilbage i 2020 et lokallønsprojekt. Foreløbige resultater viser, at det øgede fokus betaler sig, vurderer Thomas Enghausen:

”I 9 ud af 13 kommuner er lokallønnen til husassistenter steget, så det ser ud til at virke, når vi går systematisk til værks, og derfor har vi også udvidet projektet til at tælle endnu flere FOA-afdelinger.”

På de to danmarkskort herunder kan du tjekke, hvor stor lokallønnen er for en række af FOAs faggrupper i kommuner og regioner – blandt andet for husassistenter og serviceassistenter.

Bemærk, at du vælger anden faggruppe ved at bruge pilene øverst i kortet.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev