Annonce

To kvinder synger foto: Ritzau Scanpix

Tema: Kampen om store bededag

Store bededags-demonstration: Disse stjerner kan du høre


Store navne har meldt deres ankomst, når demonstrationen mod afskaffelsen af store bededag løber af stablen søndag fra klokken 14 til 16 på Christiansborg Slotsplads i København.

Annonce

Både Tessa og Anne Linnet går på scenen på søndag, når der er demonstration på Christiansborg Slotsplads mod afskaffelsen af store bededag som helligdag.  Thomas Rasmussen/Gonzales Photo og Thomas Borberg/Ritzau Scanpix

Af Mette Boysen
Nyhedsredaktør

Annonce

Brandvarm, kampklar, fireogtyve syv
Ta'r min' hæle af, viser dem stiletter ka' flyv'
Du vil ha' mig ned' med nakken - bar' prøv
Taler bag min ryg, mens du er derom' kan du kys' min røv
 
Sådan lyder en del af teksten til Tessas nummer Ben, og mon ikke de linjer nok skal få de fremmødte i den helt rette stemning, når hun spiller til demonstrationen mod afskaffelsen af store bededag på søndag fra klokken 14 til 16 på Christiansborgs Slotsplads.
 
Udover Tessa kommer også Anne Linnet, der med sine klassikere vil være garant for fællessang.
 
På scenen vil der også være indslag fra en række forbundsformænd herunder FOAs egen Mona Striib og Henning Overgaard fra 3F samt en række tillidsrepræsentanter og stemmer fra virkeligheden.
 
Sognepræst Marie Høgh vil også være at høre fra scenen, ligesom også  Bo Vincents, der som direktør for Ankiro har blandet sig i debatten om afskaffelsen af helligdagen, vil være der.

Flere FOA-afdelinger har arrangeret gratis buskørsel til og fra demonstrationen i København.
 
Blandt andre FOA Mariagerfjord, hvor der vil blive serveret rundstykker i bussen på vej derhen og aftensmad på vej hjem.

Derfor er FOA imod at afskaffe store bededag

  • Lovforslaget betyder, at lønmodtagerne skal arbejde mere, fordi en helligdag bliver til en normal arbejdsdag. Helt præcist skal lønmodtageren lægge 7,4 timer mere. Vi mister altså en fridag. Det går direkte mod FOAs bestræbelser på at sikre fleksibilitet og frihed til lønmodtagerne, så vi også kan få bedre tid til familien.
  • Mange lønmodtagere står til at miste penge og rettigheder. Vi mister både en fridag og mange faggrupper mister desuden den særlige betaling, der ellers følger med, når man arbejder på en helligdag. Med lovforslaget vil regeringen nemlig fjerne samtlige bestemmelser i vores overenskomster, som er knyttet til Store Bededag. Dermed fjernes med et pennestrøg en række bestemmelser, som lønmodtagerne har kæmpet for og betalt for ved overenskomstbordet. Lovforslaget vil ramme faggrupperne meget forskelligt, men både de faggrupper, der som månedslønnede arbejder på bededagen og de timelønnede, som arbejder på dagen, vil miste penge, når de ikke længere får tillæg for at arbejde på store bededag.
  • Uklart, om løntillæg holdes uden for reguleringsordningen: Et meget bekymrende aspekt ved lovforslaget er det såkaldte løntillæg på 0,45 procent, som regeringen vil give i kompensation for, at lønmodtagerne arbejder mere. Her bliver det lidt teknisk: Men medmindre dette løntillæg holdes uden for den aftalte reguleringsordning, risikerer det at få negativ virkning på offentligt ansattes løn fremover, så de offentligt ansatte faktisk kommer til at betale en del af pengene tilbage via reguleringsordningen. Hvis det sker, betyder det altså, at vi reelt ikke får den kompensation, som regeringen har lovet. Det skal vi afklaring på i høringsfasen.
  • Lovforslag vil betyde besparelser i det offentlige og færre kollegaer. Som lovforslaget er udformet, må de offentlige udgifter ikke stige i forbindelse med, at store bededag overgår til at være en normal arbejdsdag, hvor alt således skal holde åbent. Da dette uundgåeligt medfører højere offentlige udgifter, men det offentlige ikke må bruge flere penge, har Beskæftigelsesministeriet regnet sig frem til, at det svarer til en reduktion i antallet af offentligt ansatte svarende til 2.700 fuldtidsstillinger. FOA finder det dybt problematisk, at lovforslaget vil reducere antal offentlige ansatte inden for de velfærdsområder, der desperat oplever problemer med at fastholde og rekruttere medarbejdere.
  • Regeringen har afvist trepartsforhandlinger – nu ser vi problemerne i lovforslaget: FOA har sammen med den øvrige fagbevægelse forsøgt at få regeringen til at indkalde til trepartsforhandlinger om lovforslaget. Dette har regeringen valgt at overhøre. Konsekvensen er desværre et lovforslag, der på store strækninger mangler indsigt i de overenskomstforhold, man tramper lige ind i. Dette er dybt skadeligt for den danske model og bekymrende.
  • Regeringen tørrer regningen af på lønmodtagerne og giver skattelettelser til højtlønnede. Regeringen kobler nødvendigheden af at fjerne store bededag sammen med et behov for at øge udgifterne til det nationale forsvar. Denne sammenkobling er falsk. At den samme regering netop har brugt cirka fem milliarder på skattelettelser til særligt højtlønnede, og nu vil finde tre milliarder ved at få lønmodtagerne til at arbejde mere, hænger ikke sammen.
  • Mange ubesvarede spørgsmål i fremsatte lovforslag: Det fremsatte lovforslag bærer præg af, at man ikke har haft en inddragende proces med arbejdsmarkedets parter. Således ser FOA en række potentielt meget vigtige spørgsmål til lovforslaget, som skal besvares, før vi kender konsekvenserne af forslaget. Det kan fx dreje sig om, hvorvidt regeringen agter at kompensere lønmodtagerne for de mistede tillæg for at arbejde på store bededag, som lønmodtagerne selv har finansieret via overenskomstforhandlingerne? De, som mister mest ved lovforslaget, er ansatte i den offentlige sektor, som enten er timelønnede eller arbejder på områder, hvor man får særlig betaling, fordi man skal arbejde regelmæssigt på bededagen. På disse arbejdspladser og ift. de timelønnede er der en klar overvægt af kvinder, hvorfor man må spørge sig selv om, regeringen er opmærksom på, at lovforslaget vil ramme kvinder på arbejdsmarkedet hårdere end mænd?
+

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev