Annonce

To kvinder sidder på en bænk og taler sammen

Skaf et nyt medlem – og få et gavekort


FOA vil honorere de medlemmer, der får en kollega til at
melde sig ind i fagforeningen.

Annonce

I perioden 1. februar til 30. juni 2023 kan medlemmer af FOA få et gavekort på 300 kroner, hvis de får en kollega til at melde sig ind i FOA. Arkivfoto: Jacob Nielsen

Af Morten Bruun
Journalist

Annonce

Nu sætter FOA turbo på indsatsen for at få flere medlemmer. Det sker gennem kampagnen ’Meld en kollega ind’, hvor alle FOAs tæt på 170.000 medlemmer inviteres til at være med. Belønningen er et gavekort på 300 kroner for hver kollega, den enkelte får til at melde sig ind som nyt medlem.

Forbundsformand Mona Striib forklarer kampagnen med, at flere medlemmer er forudsætningen for at nå de resultater og forandringer, FOA arbejder for – på vegne af medlemmerne. Men det bliver sværere i en tid, hvor medlemstallet har været faldende.

”Vi er pressede, og vejen til at forbedre løn- og arbejdsvilkår er altså, at alle er organiserede,” siger Mona Striib og fortsætter:

”Hvis ikke vi er tilstrækkeligt mange til at indgå de forskellige aftaler, mister vi vores berettigelse og legitimitet og ender et sted, hvor den enkelte er sin egen lykkes smed. Det ønsker jeg ikke.”

Samtidig peger Mona Striib på, at medlemskab ikke kun handler om bedre løn og arbejdsvilkår.

”Vi ved, at fagforeningsmedlemmer har bedre uddannelse og ofte også en bedre løn. Og så er fagforeningen også stedet, hvor man får hjælp, hvis man eksempelvis havner i en af de alt for mange sager om arbejdsskader.”

Alle medlemmer kan deltage

Kampagnen ’Meld en kollega ind’ starter i dag – 1. februar – og løber frem til 30. juni. Og så er der enkelte betingelser, der skal overholdes for at modtage gavekortet på 300 kroner.

For eksempel må den kollega, man anbefaler, ikke have været medlem af en FOA-fagforening de seneste 12 måneder, og vedkommende skal betale kontingent to gange, før gavekortet er i hus.

Alle medlemmer af FOA, også tillidsvalgte, kan deltage. Her kan du melde en kollega ind og læse betingelserne.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev