Annonce

En ung fyr med kasket ser på en kvinde foto Tobias Stidsen

Tobias hylder hverdagens helte med gratis pizza


Tobias Sørensen, 20-årig butikschef i Domino’s Pizza og søn
af en sosu-assistent, inviterede blandt andre brandmænd og ansatte i hjemmeplejen på pizza: ”Jeg vil gerne vise dem min taknemmelighed for det hårde arbejde, de udfører.”

Annonce

”Jeg er megastolt,” siger social- og sundhedsassistent Tina Sørensen om sønnen Tobias, der valgte at invitere politibetjente, ambulancereddere, brandmænd og ansatte i hjemmeplejen på gratis pizza. Tobias Stidsen

Af Morten Bruun
Journalist

Annonce

Hvad gør man, når man gerne vil hylde eksempelvis ansatte i hjemmeplejen for at udføre et godt stykke arbejde. Ja, man kan for eksempel invitere dem på en gratis pizza.

Det var i hvert fald, hvad den blot 20-årige butikschef i Domino’s Pizza i Randers, Tobias Sørensen, gjorde, da han forleden via Facebook-gruppen ’Facebook Randers’ henvendte sig til de politibetjente, ambulancereddere, brandmænd og ansatte i hjemmeplejen, der hver dag ’suser rundt for at hjælpe andre’. I opslaget fik de at vide, at de næste dag var velkomne til at kigge forbi forretningen og hver især hente en gratis pizza, størrelse medium, efter eget valg.

”Jeg ville bare gerne vise dem min taknemmelighed for det hårde arbejde, jeg ved, de udfører,” siger Tobias Sørensen og fortsætter:

”Min mor arbejder i hjemmeplejen, og det var hende, jeg havde i tankerne, da jeg fik ideen. Jeg ved, hvor fysisk hårdt hendes arbejde kan være, og fra medierne hører vi også om, at de har en stram tidsplan og tit skal nå rigtig meget. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at jeg i mit job har det nemmere end dem.”

Læs også: ”Ugur kan man altid regne med”

Mor nåede ikke frem

Den unge pizzeriabestyrer regnede med, at der højest ville dukke 50 kunder op iført deres uniform, men da han lukkede butikken om aftenen, havde der været tre gange så mange forbi. Og det var ikke mindst ansatte i hjemmeplejen, der fik stillet sulten.

”Heldigvis var vi klar til at betjene dem alle,” siger Tobias Sørensen.

Der var dog en enkelt social- og sundhedsassistent, han måtte kigge langt efter. Og det var – ironisk nok – hans egen mor, Tina Sørensen. Hun var dog lovligt undskyldt. For selv om hun er bosat i Randers, er hun ansat i den kommunale hjemmepleje i Favrskov og kunne på grund af sit arbejde ikke tage imod sønnens tilbud.

”Jeg anede intet om det her, før han ringede til mig og fortalte om det. Jeg synes godt nok, det er flot af Tobias, og jeg er megastolt af ham,” siger Tina Sørensen.

- Har han ret i, at det kan være hårdt at være ansat i den kommunale hjemmepleje?

”Ja, men det er også et rigtig godt job, fordi vi gør en forskel.”

Pizzamanden
Tobias Sørensens håndsrækning til hverdagens helte i Randers har resulteret i mange positive kommentarer. Flere kan godt lide hans anerkendelse af blandt andet brandmænd og ansatte i hjemmeplejen. Tobias Stidsen

Læs også: Kollegakram: ”Stort set alt kan lade sig gøre, når vi er på arbejde sammen”

Fortjent anerkendelse

Efterfølgende har Tobias Sørensen fået flere fine reaktioner på sin hyldest af de offentligt ansatte. Men han måtte også forholde sig til en påstand om, at han med sit tilbud lokkede offentligt ansatte på afveje, fordi de slet ikke må modtage gaver. Den påstand skød Randers’ kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt dog ned i Jyllands-Posten:

”De fortjener anerkendelsen, og jeg er sikker på, at de selvfølgelig er opmærksomme på de begrænsede muligheder, vi har for at modtage gaver,” sagde han til avisen.

I øvrigt viste dagen, at de offentligt ansatte ifølge Tobias Sørensen ikke adskiller sig fra andre af Domino’s kunder:

”Favoritten var den klassiske Pepperoni. Det er altid den mest populære.”

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev