Annonce

Vinder af hygiejneprisen 2022

En sand ildsjæl hædret med årets hygiejnepris


Der er kun en ting, der tæller for rengøringsleder Maria
Nielsen. Medarbejderne skal fodres med uddannelse og kurser, så de kan gøre en endnu bedre indsats på plejehjem, centre og bosteder. Torsdag blev hun hyldet for den indstilling.

Annonce

”Den anerkendelse af mit arbejde, der ligger i Hygiejneprisen, giver mig selvfølgelig lyst til at fortsætte med fuld damp,” sagde rengøringsleder Maria Nielsen, da hun med favnen fuld af blomster og diplom takkede for Hygiejneprisen 2022. Morten Bruun

Af Morten Bruun
Journalist

Annonce

”Hvor er det fantastisk, at den indsats, vi har lavet her i Køge, også bliver bemærket uden for vores lille andedam.”

Sådan faldt ordene, da rengøringsleder Maria Nielsen torsdag modtog Hygiejneprisen 2022. Hun er blandt andet ansvarlig for Servicekorpset i Køge Kommune og har som en sand ildsjæl haft en særdeles central rolle i kommunens hygiejneindsats, siden hun for en håndfuld år siden supplerede sin uddannelse som serviceassistent med en akademiuddannelse og gik ledervejen.

Læs også: Dårlig hygiejne dræber patienter: Derfor bør rengøring høre under sundhedsloven

Klædt på til corona

Servicekorpsets mantra er kompetenceudvikling. Og i sin takketale understregede Maria Nielsen også betydningen af, at medarbejderne i kraft af uddannelse og kurser bliver i stand til at udføre en endnu bedre faglig indsats på både plejehjem, centre og bosteder.

”Corona har vist os, at det er vigtigt at være klædt godt på fagligt, når krisen rammer. Sammenlignet med andre skulle vi kun sætte ind med ganske få ekstra ressourcer, da det hele pludselig handlede om værnemidler og desinfektion. Vores medarbejdere var klar, og det var nemt for dem både at beskytte sig selv og borgerne,” sagde prisvinderen og løftede en lille pegefinger:

”Når det er sagt, er prisen her også en påmindelse om, at oplysning og viden ikke kommer af sig selv. Det skal holdes ved lige. Uddannelse er ikke kun den lange vej som rengøringstekniker eller serviceassistent.”

Læs også: Borgmester: Rengøringspersonalet har stået i front under corona

Må gerne smitte

Hygiejneprisen uddeles af Rådet for Bedre Hygiejne og er typisk blevet tildelt personer og organisationer, der har udmærket sig inden for et enkelt hygiejneområde som eksempelvis bedre håndhygiejne eller bedre hygiejne på skoletoiletter.

I det lys var Hygiejnerådets sekretariatschef Lars Münter glad for, at det denne gang er selve tilgangen til faget, der løber med hæderen.

”Det er fedt at give rengøringsområdet en pris,” som han formulerede det.

Det var FOA, der for nylig indstillede Maria Nielsen til hæderen, og Pia Heidi Nielsen, der er formand for Kost- og Servicesektoren i FOA deltog også i seancen i Køge, og var selvfølgelig glad for, at det lykkedes.

”Jeres systematiske tilgang til hygiejneindsatsen er flot, og det er fint, at andre kommuner nu er i gang med at efterligne jer,” sagde hun og blev afbrudt af Lars Münter fra Hygiejnerådet:

"Ja, i det her tilfælde må det gerne smitte ..."

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev