Annonce

Tema: Overenskomstforhandling 2023

OK23: Er du privatansat? Så er det nu, du skal nå at indsende krav


På fredag er der deadline for at sende dine ideer og forslag til hvilke krav, FOA skal tage med til forhandlingsbordet under de privatansattes overenskomstforhandlinger OK23.

Annonce

Hvad er vigtigst for dig, når politikerne skal forhandle overenskomster på det private område på plads? Det er nu, du kan blive hørt.  Colourbox

Af Malin Schmidt
Journalist

Annonce

En højere løn? Bedre pension, et godt psykisk arbejdsmiljø, mere frihed eller er det noget helt andet, der er det vigtigste for dig i dit arbejdsliv?

Så er det tid til at blive hørt. Fredag den 28. oktober er det nemlig sidste chance for at indsende dine ideer og forslag til, hvad FOA skal fokusere på ved forhandlingsbordet under OK23, hvor overenskomsterne på det private område forhandles på plads.

Og det er ’hamrende vigtigt’, at man lader sin stemme blive hørt og bruger sin demokratiske ret ved at indsende sine forslag, mener næstformand i FOA, Thomas Enghausen, der godt er klar over, at han bruger store ord, når han siger, at:

”Det her er essensen af den danske model. Og når vi er på arbejdspladsbesøg, rundt i FOA-afdelingerne og hører fra medlemmerne er det med til at give legitimitet, når vi som forhandlere bringer kravene videre til forhandlingsbordet. Vi bliver klogere, og jeg bliver klogere. Derfor vil jeg opfordre alle til at benytte sig af muligheden,” siger Thomas Enghausen.

Læs også: Privatansatte bruger særlig pulje på ekstra løn

Stort og småt

Man kan bruge den digitale formular på FOA.dk eller man kan give forslagene i fysisk form videre til tillidsrepræsentanterne ude på arbejdspladserne.  

”Og det er uanset om det handler om frihed, løn, pension, uddannelse, ja, alt, der har med overenskomsterne at gøre. Om det er noget, man tænker over til daglig eller, om det der handler om større visioner,” siger Thomas Enghausen, der ikke kan love, at man kommer igennem med alt. Det er jo trods alt en forhandling, hvor arbejdsgiverne også har nogle krav.

”Men jeg kan love, at vi gør vores bedste, når vi efter nytår skal til at forhandle på vegne af FOAs medlemmer. Og vi er fyldt af gåpåmod og vi glæder os.”

Læs også: FOA-medlemmer: Derfor er vi privatansatte

Sådan forløber processen

Du kan sende dine forslag ind frem til den 28. oktober på FOA.dk. Efterfølgende vil FOA gennemse alle forslag og bringe dem videre til FOAs hovedbestyrelse i december 2022, hvor man bliver enig om, hvilke krav der skal bringes videre til forhandlingsbordet. Overenskomsterne bliver forhandlet omkring februar/marts 2023.

Læs mere på FOA.dk.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev