Annonce

Person tager anden person på numsen

Kommune: Knap hver tredje sosu-medarbejder har oplevet sexistisk kultur

Op mod en tredjedel af sosu-medarbejderne i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune har oplevet mindst et tilfælde af sexistisk kultur eller adfærd indenfor de seneste 12 måneder, konkluderer ny undersøgelse.

Annonce

Københavns Kommune har i forbindelse med vedtagelsen af budgettet gennemført en undersøgelse af sexistisk kultur og adfærd på kommunes arbejdspladser. Colourbox

Af Christoffer Fauerby Rewitz
Journalist

Annonce

Næsten hver tredje social- og sundhedsmedarbejder ansat i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune har oplevet mindst ét tilfælde af sexistisk kultur eller adfærd inden for det seneste år. 

Det fremgår af en ny undersøgelse af sexistisk kultur og adfærd, der er lavet af Københavns Kommune, som ca. 21.000 ud af alle kommunens 47.000 ansatte har svaret på. I alt har 3.440 medarbejdere, der har besvaret på undersøgesen, svaret at de har oplevet krænkende adfærd eller uønsket seksuel opmærksomhed inden for det seneste år.

Læs også: Ny aftale om seksuel chikane: Højere bøder og bedre forhold for elever

Værst ser det ud blandt sosu-medarbejderne. I undersøgelsen er det udpenslet, at 839 af de i alt 1.327 krænkelser er blevet begået af eksterne som brugere, borger eller pårørende. De resterende 488 er begået af kolleger og ledere.

Krænkelserne består hovedsageligt i seksuelle kommentarer og nedsættende tale om seksuel orientering eller køn.

Opfølgningsarbejdet skal ske lokalt

Inde på Rådhuspladsen har undersøgelsens resultat vakt forargelse:

"Vores medarbejdere skal trygt kunne gå på arbejde uden at frygte at blive udsat for krænkende adfærd. Det er værd at bemærke, at to tredjedele af den krænkende adfærd kommer fra borgere eller pårørende. I de relationer er krænkelser bestemt heller ikke i orden, men det er klart, at for eksempel demente ældre giver nogle helt særlige udfordringer," siger Sisse Marie Welling (SF), der er Sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune.

Det efterfølgende opfølgningsarbejde er allerede blevet søsat. Det kommer primært til at foregå lokalt på de enkelte arbejdspladser:

"I forhold til krænkelser fra kolleger kan det siges meget kort: det er et ledelsesansvar at sørge for, at de tal er bragt ned. De lokale ledelser bør også arbejde på at få svarprocenten hevet op, så vi får så retvisende resultater som overhovedet muligt", siger Sisse Marie Welling.

Læs også: Kend din ret: 10 råd om mobning og sexchikane

Københavns Kommune skal være et godt eksempel

Undersøgelsens konklusioner understøtter allerede det, som Maria Melchiorsen, der er forbundssekretær hos FOA, kender i forvejen:

"Det er ikke tal, som chokerer os, som vi ser i undersøgelsen. Vi er udmærket klar over, at vores medlemmer oplever krænkelser på arbejdspladsen. Det er det, som vores egne undersøgelser viser. Det hele kan fremstå komplekst, men det er ikke noget, som ikke kan løses," siger Maria Melchiorsen.

Hun nikker også genkendende til, at det er et ledelsesansvar, der skal være med til at få tallene ned.

"Vi er glade for, at Københavns Kommune anerkender, at der er et problem. Nu håber vi, at de kan være et godt eksempel for andre kommuner, så der kommer mere fokus på det," siger Maria Melchiorsen.

Undersøgelsen er lavet af Rambøll og er allerede bestemt til at blive gennemført igen i 2023.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev