Annonce

To husassistenter folder tøj

Tema: Lokalløn

Husassistenter: Vi har fortjent et lønløft


På et plejehjem i Odense er det lykkedes at forhandle et ekstra løntrin hjem til to husassistenter. Læs hvordan de gjorde.

Annonce

Husassistenterne Lisbeth Rasmussen (tv.) og Zacharias Gregers (th.) har begge fået, hvad der svarer til et ekstra løntrin ved de seneste forhandlinger om lokalløn. ”Det er ikke så meget pengene, men lige så meget anerkendelsen, der er vigtig,” siger Lisbeth Rasmussen. Heidi Lundsgaard

Af Signe Højgaard
Journalist

Annonce

Anerkendelsen ved at få en lønstigning betyder næsten mere end pengene. Sådan lyder det fra Lisbeth Rasmussen, der er husassistent på Plejehjemmet Øst i Odense.

Hun og en kollega har fået, hvad der svarer til et ekstra løntrin, da der i efteråret var forhandlinger om lokalløn på hendes arbejdsplads.

”Det er ikke så meget pengene, der betyder noget. Det er lige så meget anerkendelsen, der er vigtig. Jeg bliver ikke rig af 200 kroner ekstra i udbetaling om måneden. Men det er rart, at det bliver bemærket, at man giver den en ekstra skalle,” siger Lisbeth Rasmussen.

Det var hendes tillidsrepræsentant, Zacharias Gregers, som havde arrangeret et medlemsmøde for de 15 husassistenter på plejecentret, og Betina Schwertfeger, sektorformand i FOA Odense, kom og fortalte om lokalløn.

”Nogle af dem, der var på slutløn, valgte at trække sig og lade andre komme til. Jeg oplevede det som en meget solidarisk og sympatisk medarbejdergruppe,” lyder det fra Betina Schwertfeger.

Efter mødet med FOA ønskede syv husassistenter at blive indstillet til lokalløn. Forhandlingerne mellem FOA og ledelsen på plejecentret endte med, at to husassistenter fik, hvad der svarer til et ekstra løntrin. Omregnet til en fuldtidsstilling drejer det sig om 546,34 kroner før skat om måneden.

Fokus på husassistenter

Zacharias Gregers var en af de to husassistenter, hvis løn fik et nøk op. Han synes, at det 
som tillidsrepræsentant er vigtigt at sætte fokus på faggruppen.

”Jeg kunne høre, at sosu-gruppen generelt får lidt mere i lokalløn end os husassistenter. Vi skal prøve at tale husassistentområdet op. Det er et meget alsidigt job, hvor der kan være
mange forskellige opgaver. Jeg anerkender fuldt ud både sosu-gruppen og sygeplejerskerne, men de ville få endnu mere sved på panden, hvis vi ikke var her. Jeg synes, at vi husassistenter gør et vigtigt stykke arbejde for den daglige drift,” siger Zacharias Gregers.

Fire af hans kolleger gør hovedsageligt rent, mens andre husassistenter som ham selv primært arbejder i køkkenet med anretning af frokost, servering af mad og oprydning.

Zacharias Gregers glæder sig til, at der kommer forhandlinger i foråret, hvor han igen vil opfordre sine kolleger til at kræve forhandlinger for at få mere i løn. 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev