Annonce

G børn i børnehave colourbox

Tema: Coronavirus

Ansatte i dagtilbud smittes mere end på hospitaler og plejehjem – se, hvor smitten er størst


Coronasmitten spreder sig især blandt medarbejdere i vuggestuer, aldersintegrerede institutioner og SFO'er, viser tal fra SSI.

Annonce

Medarbejdere i dagtilbud den gruppe, der har været mest ramt af coronavirus. Colourbox

Af Rasmus Handberg
Journalist

Annonce

Pædagogmedhjælpere, pædagogiske assistenter og pædagoger i daginstitutioner er den gruppe, hvor flest er blevet smittet med coronavirus sammenlignet med alle andre brancher. Det viser nye tal fra Statens Serum Institut (SSI).

Helt præcist er i alt 14,3 procent af alle medarbejdere i dagtilbud – altså børnehaver, vuggestuer og dagplejer – blevet konstateret smittet i løbet af pandemien. Helt i top ligger vuggestuer, hvor mere end hver sjette medarbejder – helt præcist 16,4 procent – har været testet positiv for covid-19.

I FOA vækker tallene bekymring hos Kim Henriksen, formand for Pædagogisk Sektor. Han kritiserer, at der er store forskelle fra kommune til kommune på, hvordan de gældende anbefalinger efterleves.

Læs også: Her er corona-anbefalingerne i dagtilbud – hvis smitten er høj

”For eksempel er der fortsat kommuner, som ikke vil tage initiativ til, at hente- og bringesituationer foregår udendørs. Flere steder foregår det stadig indendørs. Og jeg får også meldinger om, at børn i familier, hvor nogle er isolerede, alligevel møder op i dagtilbud,” siger Kim Henriksen.

Han opfordrer derfor til, at man i stedet for anbefalinger indfører klare retningslinjer for blandt andet børnegruppernes størrelse, og hvornår børn holdes hjemme fra dagtilbud.


Skoleelever sendt hjem

Fokuseres alene på den seneste uge – perioden 6. til 12. december – er andelen af smittede også her højest blandt medarbejderne i vuggestuer.

For at begrænse smittespredning er alle skoleelever i grundskolerne fra onsdag 15. december sendt hjem.

Med de stigende smittetal in mente bør regeringen gøre det samme på børneområdet, opfordrer Kim Henriksen.

”Der, hvor vi er nu, taler tallene for, at også børn i dagtilbud bliver hjemsendt,” siger sektorformanden og understreger, at der – ligesom på skoleområdet – skal oprettes tilbud om nødpasning, så ingen medarbejdere, der er nødt til at møde på arbejde, kommer i klemme.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev