Annonce

Efterår. Blade. Træer

Sidste udkald: Undgå at miste din optjente ferie

Hvis du troede, du havde lang tid til at bruge din optjente ferie, må du tro om igen. I år gælder det nemlig, at du kan miste retten til dine feriedage, hvis du ikke får dem brugt inden nytår. 

Annonce

Ved du, om du har ubrugt ferie til din efterårs- og juleferie? Hvis du har, er det klogt at bruge dem, så du ikke risikerer at miste dem. Colourbox

Af Simone Kjølbye-Dam
Journalist

Annonce

Året lakker stille og roligt mod de koldere måneder, og ved udløbet af 2021 slutter ferieafholdelsesperioden for den ferie, der er optjent før 1. september 2021.  Hvis ikke du har planlagt at bruge din gamle ferie i år, er det en god idé at genoverveje dine ferieplaner. Du risikerer nemlig at miste dem.

Overgangsåret mellem den gamle og nye ferielov var et specielt kort ferieår. Her kunne du maksimalt have optjent 16,64 feriedage til afholdelse i perioden 1. maj til 31. august 2020.

Hvis du ikke havde mulighed for at afholde din ferie i den givne periode, blev de automatisk overført til afholdelse sammen med den ferie, der blev optjent fra 1. september 2020. Men de skal afholdes i år. De kan nemlig ikke overføres til 2022 eller udbetales, som man ellers har kunnet førhen. 

Undtagelsen er dog, hvis du i hele perioden har været forhindret i at afholde ferie grundet sygdom eller barsel.

Læs også: Har du styr på de nye ferieregler?

Husk også resten af dine feriepenge

Efter den nye ferielov og ferieaftalerne gælder det, at du inden 31. december skal nå at afholde fire ud af de fem uger, som du løbende har optjent fra 1. september 2020 – 31. august 2021.  

Du har mulighed for inden den 31. december 2021 skriftligt at aftale med din arbejdsgiver, at feriedage ud over de fire uger optjent i ferieåret 2020-2021, skal overføres til den følgende ferieafholdelsesperiode. 

Hvis du har været ansat på fuld tid i hele ferieafholdelsesperioden og ikke får indgået en aftale med din arbejdsgiver, vil udbetalingen af 5. ferieuge ske automatisk. Hvis du ikke har været ansat på fuld tid i hele ferieafholdelsesperioden, skal du udfylde en erklæring om, at du ikke har modtaget offentlige ydelser i perioden. Blanket til udfyldelse findes på borger.dk

Inden nytår kan du altså stå til at miste fire af de fem uger, som du har optjent i sidste ferieår samt op til 16,64 feriedage fra overgangsåret, hvis du ikke allerede har brugt dem. 

Du skal altså have kalenderen frem, hvis du mangler at bruge noget af både din "gamle" og "nye" ferie. 

De fleste af FOAs medlemmer vil dog allerede have afholdt langt det meste af den ferie, de havde optjent i for eksempel sommerferien. 

Er du alligevel i tvivl om, du har ferie til gode, anbefaler chefjurist i FOA, Ettie Trier Petersen, at du tager kontakt til din arbejdsgiver eller retter henvendelse til din FOA-afdeling. 

Det kan også være en idé fremadrettet at benytte ferieplanlæggeren som Forhandlingsfællesskabet, KL og Danske Regioner har udarbejdet, hvor du hurtigt og nemt kan indtaste, hvor mange feriedage, du allerede har brugt og dermed finde ud af, hvor mange dage du på nuværende tidspunkt har tilbage. 

Samtidighedsferie

I 2020 gik vi fra at optjene feriedage i året før selve afholdelsen, til vi nu har det, der hedder samtidighedsferie. Det betyder, at du nu kan afholde betalt ferie inden for samme ferieår, som den er optjent i.

Før den nye ferielov trådte i kraft, gik ferieåret fra 1. maj til 30. april. Det er blevet lavet om, så et optjeningsår går fra 1. september til 31. august. Reglerne for 6. ferieuge følger stadig de hidtidige regler om optjening i et kalenderår og afholdelse fra 1. maj året efter.  

Hvis du ikke når at afholde ferie inden 31. august, har du mulighed for at holde ferie i det, der kaldes ferieafholdelsesperioden, som er ferieåret plus fire måneder. Perioden, hvor du kan afholde ferie, er således på 16 måneder i alt. 

Kilde: Ettie Trier Petersen, chefjurist i FOA

+

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev