Annonce

Paramedicinere, læger fodboldspiller fører Christian Eriksen ud af banen

Peder var med til at redde Christian Eriksen: Nu får han særlig tak fra UEFA

Paramediciner Peder Ersgaard var en af de første omkring fodboldspiller Christian Eriksen, da han faldt om med et hjertestop i Danmarks EM-kamp mod Finland. Nu har UEFA som tak for indsatsen inviteret ham og fem andre, der var med til at redde Danmarks nummer ti, til EM-finalen i London.

Annonce

På grund af coronarestriktionerne bliver Peder Ersgaard - tæt på båren med mundbindet under hagen - og de fem andre, der også har fået invitationen til finalen, fragtet af UEFA til og fra hotellet til Wembley, hvor kampen skal spilles. De må ikke forlade hotellet.  Ritzau Scanpix/ Mads Claus Rasmussen

Af Ida Østerlund
Journalist

Annonce

”Jeg glæder mig som et barn til juleaften. Det er en fantastisk fornemmelse, at man stadig kan blive overrasket på den måde. Og det gjorde jeg. Jeg havde aldrig nogensinde set den komme. Det fejede fuldstændig benene væk under mig,” fortæller paramediciner Peder Ersgaard fra Region Hovedstadens Akutberedskab, efter at UEFA som tak for hans indsats har inviteret ham til EM-finalen i fodbold på søndag. 

Som en af de første var paramedicineren til stede omkring landsholdsspilleren Christian Eriksen, da han i kampen mod Finland den 12. juni faldt om med et hjertestop. Hans og holdets indsats var med til at redde midtbanespillerens liv. 

”Jeg er pavestolt over dels min egen præstation, men også hele holdet som helhed. Det her er ikke en enkeltmandspræstation,” siger han.

Peder havde luret, at der var noget i gære, da hans kollega, den tidligere landsholdlæge Mogens Kreutzfeldt fortalte, at UEFA havde efterspurgt hans mail og adresse. Måske ville de sende ham et takkebrev eller en T-shirt, tænkte Peder, men da han åbnede sin mail, fik han sig noget af en overraskelse. 

”Dear mr. Ersgaard, stod der så. I hope this e-mail finds you well, skrev de og takkede for min indsats. Og så stod der, at Aleksander Čeferin, præsidenten for UEFA, ville invitere mig som VIP-gæst til at se EM-finalen på Wembley i London den 11. juli. Jeg var helt rundt på gulvet,” siger han.

”Det bliver to mærkedage, jeg aldrig nogensinde kommer til at glemme og så med cirka en måneds mellemrum.”

Bedre end i ’92

Personligt håber Peder, at han skal se en finale mellem Danmark og Italien. Han er stor Juventus-fan og går op i italiensk fodbold, men holder dog med Danmark, hvis de ender i finalen. 

”Jeg vil næsten vove den påstand, at landsholdets præstation er bedre end i ’92. De har oplevet, at holdets bedste spiller falder om med hjertestop, hvorefter de taber to kampe. Selvom de har kniven for struben og er meget berørte, rejser de sig og spiller virkelig flot fodbold. Derfor håber jeg, at jeg skal se Danmark mod Italien. Det ville være virkelig, virkelig stort. Tænk, hvis de bliver europamestre. Det ville være fuldt fortjent. Det er et mesterhold.”

”Jeg har kæmpestor respekt for spillerne, ligesom jeg har kæmpestor respekt for samaritterne og lægerne og hele det hold, jeg er en del af,” siger Peder Ersgaard.

paramediciner og læge løber ind på banen og er med til at redde Christian Eriksens liv. EM fodbold 2021
De andre fem inviterede er sammen med Peder Ersgaard (t.v.) dem, der var først fremme ved Christian Eriksen, da han faldt om. Peder forstår ikke helt, hvordan de har fundet ud af, hvem der skal inviteres. Peders makker, Christian Nørskov, som også var med til at redde midtbanespilleren, har ikke fået en invitation. "Men han er meget glad på mine vegne," siger Peder Ersgaard. Ritzau Scanpix / Martin Meissner

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev